Turime tokią Šreko knygą apie maisto gaminimą, tai vaikai labai ją mėgsta ir vis iš ten kokių dalykų prašo ar patys gamina. Pavyzdžiui, Izabelė neseniai išsivirė labai skanią pomidorų sriubą – aš net sakiau, kad tai skaniausia pomidorų sriuba, kokią esu valgiusi. Tikrai, ji tokia ir buvo. O štai pastarųjų dienų pageidavimas buvo – pasidarom čili. Taip, taip, mėsos troškinį su pupelėmis ir kukurūzais, ir pomidorais. Buvo tokia beveik šventinė diena, nes po mokyklos galėjome iškart važiuoti namo, tai yra nebuvo jokių būrelių ir užsiėmimų. Tik greitai į parduotuvę ir namolio…Parduotuvėje neradau jautienos, tai ėmiau kalakutieną, ir grįžusios labai greitai, kartu su Izabele paruošėme troškinį. O gavosi TOOOKS kiekis, kad OHO! Tikrai, LABAI daug ir labai skanu, ir visi labai valgė skaniai. Čia panaudojau padažą „Daržo choras”, kuris tip top labai gerai čia tinka.
Kitą dieną Tomas šį patiekalą dar valgė pietums, taip skaniai kvepėjo! Aišku, yra ilgų ir lėtų chili troškinių receptų, šis yra darbadienio, kai grįžti po darbų ir būrelių, ir nori kažko greitai.
Greitas čili arba pagal vaikų pageidavimus
Reikės:
Gaminimas
Aliejų pilame į keptuvę, tada ten pat dedame kalakutieną ir susmulkintą porą. Viską pabarstome prieskoniais ir druskos nepamirštame. Tegul pasitroškina.
Tada įdedame morką ir padažą „Daržo choras”, ir dar pilame maždaug pusę įdėto padažo tūrio vandens. Ir viskas! Uždengiame ir troškiname ilgiausiai pusę valandos. Dabar atėjo laikas į keptuvę keliauti kukurūzams ir pupelėms.
Aš naudojau konservuotas, atleiskite, nes kai greitai sugalvojome, tai greitai ir įgyvendinti reikėjo, bet jei išsivirsite patys ar pupelių, ar avinžirnių, tai bus visai tobula. Ir pabaigai – vienas ar du šaukštai balzamiko acto ir gero Vorčesterio padažo.
Beje, ir be mėsos labai skanu būtų, tiesiog naudokite moliūgą ar daugiau morkų.