Žaviame Normandijos kaime Rūta su vyru Nicolasu augina tris vaikus, rūpinasi jųdviejų šeimos vietinių maisto produktų krautuvėle, dar siuva ir rašo tinklaraštį „Ir Prancūzijoje gyventi galima“.
Legendiniam prancūziškam pyragui arba quiche lorraine reikia sviestinės tešlos. Rūta ją perka gatavą, jau iškočiotą ir dažnuose prancūzų namuose jos yra nuolat, nes tokie pyragai lengvai paruošiami iš to, ko tuo metu yra šaldytuve. O kadangi išradingi prancūzai kiekvienam pyragui pagal skirtingą įdarą ar net formą turi atskirą pavadinimą, tik įsivaizduokite, kiek patiekalų galite pagaminti iš tos „budinčios“ tešlos!
Prancūziškas kišas quiche lorraine
Reikės:
Gaminimas
Smulkiai supjaustome svogūną ir šoninę.
Kepimo formoje išklojame tešlą, subadome šakute ir apie 10 min. kepame 180 °C orkaitėje. Kol pagrindas kepa, pakepiname šoninę ir svogūnus.
Ant iškepusio pagrindo paskleidžiame svogūnus, šoninę ir viską apibarstome tarkuotu sūriu.
Išplakame kiaušinius. Sukrečiame grietinę ir dar kurį laiką plakame. Galima įberti druskos ar mėgstamų prieskonių. Plakinį užpilame ant jau paruoštų produktų.
Kepame 180 °C orkaitėje 20–25 minutes. Tiekiame su salotų lapais ir mišraine.