Spausdinti

Tiramisas – klasikų klasika, tikrai galiu sakyti, kad tai vienas populiariausių desertų pasaulyje. Jis
niekaip niekam neatsibosta. Tikra itališka klasika. Tradiciškai tiramisas gaminamas su kava ir
biskvitiniais „piršteliais“ ir būtinai būtiniausiai reikia maskarponės kremo su tirštai, puriai ir su
cukrumi išplaktais tryniais. Ir taip, tie tryniai tikrai kremui suteikia daugiau tirštumo ir gelmės, juos
tikrai galima pasterizuoti karštu cukraus sirupu ar plakant vonelėje virš garų… Žinoma, ne visi turi
laiko ir kantrybės, kartais norisi skanaus deserto iš to, ką turi. Čia, prašau, toks greitas tiramisas,
subalansuotas mamoms, kurios ir taip turi daug veiklos, ir dar – nors taip visai nukrypsime nuo
klasikinio deserto – bet įdedu juostą aviečių dėl spalvos ir skanumo. Aišku, kava – ne vaikų
gėrimas, bet tikrai kai kuriuose saldžiuosiuose gėrimuose yra daugiau kofeino nei trijuose
šaukštuose tiramiso, leidžiu savo vaikams ragauti šio deserto. Jei gaminčiau suaugusiems, įdėčiau
tamsaus romo ar kito tauraus stipresnio gėrimo. Bet tikrai svarbiausia kava, gaminau su „Beatos
virtuvės“ malta kava, kurią neseniai išleidome su „Kavos draugu“. Prancūziškame kavinuke
užviriau stiprią kavą ir dar į kremą bėriau kavos šaukštą, jis todėl ir spalvotesnis, ir per naktį
palaikytas tikrai prisigeria kavos aromato. Aišku, reikia ir kakavos viršutiniam sluoksniui, naudojau
pačią geriausią ir mėgstamiausią „Beatos virtuvės“ kakavą.

 

Greitas tiramisas be kiaušinių ir su avietėmis

14
komentarai
0

Reikės:

Biskvitinių sausainių „Savoiardi“ (pakelyje yra apie 350–400 g, priklausomai nuo indo galite sunaudoti daugiau ar mažiau)
500 g maskarponės sūrio
450 g plakamosios grietinėlės
4–6 šaukštų cukraus (priklausys nuo to, kaip saldžiai mėgstate)
4–5 šaukštų maltos „Beatos virtuvės“ kavos
Žiupsnelio druskos
Pusės šaukštelio vanilės ekstrakto
200–300 g aviečių (nebūtinai)
2 šaukštų kakavos kepiniams „Beatos virtuvė“
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Pirmiausia paruošiame kavą. 4–5 šaukštus maltos kavos dedame į kavinuką ir užpilame verdančiu vandeniu – leidžiame jai prisirpti.

1

Merkiame sausainius trumpam į šiltą kavą, o tada dedame į indą, kuriame bus tiramisas, vieną šalia kito. Kavos saldinti nebūtina, nes sausainiai saldūs.

1

Gaminame kremą: įpilame į dubenėlį apie 100 ml kavos ir 4–5 šaukštus cukraus, vanilės ekstrakto, pamaišome, kad cukrus ištirptų, tada į tą patį indą dedame maskarponės kremą ir išplakame su kavos sirupu, supilame šaltą plakamąją grietinėlę ir paplakame, kad būtų standžios putos. Įberiame žiupsnelį druskos ir gerą žiupsnį maltos kavos.

1

Ant jau išbrinkusių sausainių dedame sluoksnį kremo ir tada avietes, ant aviečių – vėl
sluoksnį pamirkytų sausainių ir vėl kremo. Imame sietelį ir viršutinį sluoksnį pabarstome kakava. Galite padaryti dar geriau – per sietelį užbarstyti kakavą prieš pat patiekdami, kad nesudrėktų.

Ingredientai
Patarimas

Tokį tiramisą galima valgyti iš karto, jei labai negalite tverti, bet jis tikrai labai pagerės, jei kelias valandas pabus šaldytuve.

Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003

Rašyti komentarą