Kepenėlės – mėgstu jas nuo vaikystės, galėčiau valgyti kasdien, o ir kaina subproduktų labai gerai, tad įtraukime juos į savo meniu. Šįkart laidoje pasiūliau greitai pagaminamą receptą – aštresnes spalvingas kepenėles su daug daržovių ir prieskonių.
Greitos vištų kepenėlės su daržovėmis ir žolelėmis
Reikės:
Gaminimas
Ne pernelyg smulkiais, panašaus dydžio šiaudeliais supjaustome morkas, paprikas, obuolius, pusę cukinijos. Keptuvėje įkaitiname šlakelį alyvuogių aliejaus, suberiame visas daržoves, padruskiname ir vis maišydami pakepame ant didelės kaitros, kad daržovės pradėtų minkštėti, bet visai nesutižtų, apie 5 minutes. Išimame iš keptuvės ir atidedame trumpam į šoną.
Susmulkiname svogūnų laiškus ir aitriąsias paprikas, smulkiai sutarkuojame česnakus ir imbierus.
Keptuvėje įkaitiname dar šlakelį aliejaus ir jame apkepame kepenėles, jas padruskiname. Kepame ant vienos pusės, kol dailiai apskrus, tada apvertę ant kito šono kepame kol apskrus antra pusė. Svarbu, kad viduryje jos išliktų truputėlį rausvos. Tada beriame visas aromatines daržoves, maltus kuminą bei kalendras ir dar pakaitiname viską kartu, kol gardžiai pakvips.
Sugrąžiname į keptuvę daržoves, gardiname smulkintais kalendrų lapeliais ir supilame balzaminį actą. Viską išmaišome ir dar pakaitiname apie minutėlę.
Labai skaniai gavosi. Šiaip kepenėlės ne itin mėgstamas ingridientas mūsų šeimoje, tad maniau valgysiu vieną šį patiekalą. Tačiau patiko ir vyrui, ir netikėtai į svečius užsukusiems draugams (šalia buvo orkaitėje keptos vištos, kurios beveik niekas nevalgė, nes buvo sužavėti kepenėlių) 🙂
Labai skaniai gavosi! Ačiū už puikų receptą 🙂