Spausdinti

Ar pastebėjot, kad kai gamini iš to, ką turi namie ir randi šaldytuve, visada pagamini ką nors super skanaus ir netikėto. Va taip va man nutiko ir su šiuo grietininiu citrinų tartu. Vieną kartą gavau dovanų daug gražių citrinų ir ką gi galvoju reik kepti klasikinį LEMON TART, o šaldytuve grietinėlės oi patikėkit daug rečiau būna nei GRIETINĖS. Nes bent jau pas mane DVARO grietinė visada budi – vos baigiasi, iškart perku naują. Nes grietinė yra nepamainoma  – super nuostabiai tinka ne tik prie virtų bulvių ir bulvinių blynų, bet aš ir į bulvių košę įmaišau, ir į lietinių tešla, ir ji man puikiausias kremas prie deserto.

O dabar va su DVARO grietine pabandžiau ir iškepiau nuostabiausią citrinų tartą. Toks geras gavosi, kad noriu ir su jumis pasidalinti. Riebi grietinė, kiaušiniai ir citrinų sultinius pavirsta į nuostabų pudingą – kremą, o lazdyno riešutai taip gerai čia dera, kad toks man net itališkai lietuviškas duetas išeina. Man patinka rūgštelė, bet jei norit švelnesnio dėkit mažiau citrinų sulčių. Iš viso sunaudoju 2 indelius DVARO grietinės – pora šaukštų skyriau trupiniams, o likęs kiekis keliavo į citrininį kremą. 

Grietininis citrinų tartas

0
komentarai
3
Porcijos
12 asm.

Reikės:

100 g skrudintų lazdyno riešutų
100 g miltų
2 kupinų šaukštai DVARO grietinės
2 šaukštų cukraus
100 g DVARO sviesto
Druskos žiupsnis

Citrinų kremui reikės:

200-250 ml citrinų sulčių (4-5 didelės citrinos)
2 indeliai DVARO grietinės (30 proc. riebumo)
4 dideli kiaušiniai (5 mažesni)
1 citrinos žievelės
6 – 8 šaukštai cukraus (priklauso, kaip saldžiai mėgstate, galite ir sumažinti )
Druskos žiupsnelio
1 šaukštas krakmolo arba miltų
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Orkaitę įkaitiname iki 200C. Paskrudintus lazdyno riešutus sumalam kombainu, ten pat dedam DVARO sviestą, cukrų, miltus  ir druską, sumalam/ sumaišom iki trupinių. Sudedam DVARO grietinę, tešla gausis kietoka, bet taip ir turi būti.

2

Skardą, kurioje kepsime ištiesiame kepimo popieriumi – ji turi būti su kraštais, tinka atsegama torto forma. Išklojam kepimo forma iškočiota tešla, suformuojam iš jos kraštus, tešla turi būti gana plona. Dedam į orkaitę ir kepam apie 10 min,. kol pasiruošiam kremą.

3

Ruošiam kremą: Išspaudžiam citrinų sultis, kiaušinius lengvai išplakam su cukrumi ir citrinos sultimis ir citrinos žievele, druska,  dedam DVARO grietinę ir išmaišom viską. Suberiam krakmolą arba miltus išmaišom. Mikserio kiaušiniams išplakti naudoti nereikia. Ištraukiam kepimo skardą su padu. Supilam grietinės ir citrinų kremą – sumažinam kaitrą iki 150C ir kepam ramiai apie 50 min, kol sutvirtės. Aišku, gardus ir šiltas, bet sutvirtės ir lengviau pjaustysis jau atvėsęs.

Reklama
41011
Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai

Rašyti komentarą