Nedažnai pamatysite lietinį blynelį, įdarytą kopūstais ir grybais, bet šis yra būtent toks! Labai rudeniškas, jaukus ir sotus patiekalas. O lengvos gaivos ir švelnumo šiems blyneliams suteikia gardusis AMFORA tepamas šviežias sūris, kuris sujungia ir pagyvina įdarą.
Nors bretoniškos „galetės“ tradiciškai kepamos vien iš grikių miltų, tačiau su tešla be lašelio kvietinių miltų nelengva darbuotis. Nutarėme kiek pakoreguoti tradicinį receptą. Rezultatas – tobulai elastingi, bet kiek kitokie lietiniai. Truputį maistingesni, rupūs, sodraus skonio. Pasidabinę gardžiu grikių ir skrudintų riešutų aromatu ir tiesiog laukte laukia apsivyti tiek saldžius, tiek pikantiškus pagardus.
Grikiniai lietiniai su kreminiu sūriu

Grikiniams lietiniams:
Įdarui:
Gaminimas
Kepame blynus:
Dubenyje sumaišome miltus su druska. Kitame inde suplakame kiaušinius su pienu ir vandeniu. Skystus ingredientus palengva pilame į sausus ir vis maišome. Nesupilame viso skysčio iškart, geriau pirma užmaišyti tirštą tešlą, o vėliau ją atskiesti – taip nesusidarys miltų gumulėlių. Paliekame tešlą pailsėti šaldytuve bent pusvalandį.
Prieš kepdami kiekvieną blyną, keptuvės dugną patepame trupučiu sviesto.
Gaminame įdarą:
Keptuvėje su šlakeliu aliejaus išlydome pusę kiekio DVARO sviesto. Į įkaitusią keptuvę sudedame peilio plokštuma sutraiškytą česnako skiltelę, čiobrelius ir grybus. Pagardiname druska, pipirais ir maišydami kepame porą minučių, kol suminkštės ir truputį paruduos.
Plonomis juostelėmis supjaustome kopūstą. Iš keptuvės išimame grybus ir trumpam atidedame į šalį. Sudedame likusį sviestą ir jame pakepiname kopūstą. Pagardiname prieskoniais ir kepame uždengę dangčiu, tik retkarčiais pamaišydami. Jei labai svyla, galima įpilti šlakelį vandens ir toliau troškinti. Po 5–7 minučių kopūstai turėtų būti beveik visiškai suminkštėję.
Ant lietinio blyno tepame dosnų šaukštą AMFOROS tepamo sūrio, viduryje krauname keptų kopūstų ir grybų. Sulankstome blynelį kaip patinka ar kaip mėgstame ir skanaujame.
