Tam tadadaaam! Visiems varškės apekpų fanams ir kugelių bei bulvių plokštainių mylėtojams pristatau nerealų patiekalą – dar vieną sotų, maistingą ir jaukumo pilną apkepą. Šįkart – iš grikių (na kas nemėgsta jų?), gero kiekio daržovių, trupučio sūrio ir tuno – na tikrai super skanus ir maistingas valgis. Toks, kuriuo galėsite mėgautis net kelais dienas – ir į darbą nusinešit, ir vaikams į mokyklą supakuot galėsit.
Grikių apkepas su tunu
Reikės:
Gaminimas
Grikius išverdame ar išbrinkiname karštame vandenyje, kol taps minkšti ir birūs.
Stambia burokine tarka sutarkuojame morkas, smulkiai supjaustome porą ir nedideliais kubeliais – papriką. Keptuvėje ant šlakelio aliejaus pakepame pirmiausia porą, kol suminkštės, o tada kartu suverčiame morkas, paprikas ir maišydami dar pakepame pagardinę druska, kol viskas taps minkšta ir gardu. Į keptuvę pabaigoje įtarkuojame česnako skilteles ir darkart gerai išmaišome.
Kitame dubenyje išplakame kiaušinius kartu su grietine, kmynais, raudonėliais ir trupučiu druskos.
Į kepimo indą suberiame grikius, ant jų – keptas daržoves, jelapenus ir konservuotą tuną be perteklinio skysčio. Viską išmaišome, kad tolygiai pasiskirstytų. Užpilame kaiušinio plakinį, beriame smulkiai tarkuoto sūrio ir darkart viską išmaišome. Šauname kepti į 180 laipsnių orkaitę apie 30 minučių.
Labai ačiū už receptą. Šeimynos įvertintas buvo puikiai, todėl bus įtraukiamas į šeimos valgiaraštį.
Labai skanus apkepas! Neturejau tuno, dejau truputeli farso uzsilikusio nuo vakarykstes vakarienes. Tikrai gaminsim dazniau! Aciu, Beata, uz recepta!