Originali, jauki ir graži dovana. Į 1 litro stiklainį tilps ingredientai porai skardų sausainių.
Tokiu kiekiu užpildysite 1 litro stiklainį.
Griliažiniai sausainiai stiklainyje
Reikės:
Sausainiams iškepti reikės:
Gaminimas
Ruošiame dovaną:
Pasiruošiame švarų, sausą stiklainį.
Miltus dubenėlyje sumaišome su kepimo milteliais ir druska, pasveriame cukrų ir juodąjį šokoladą.
Tada šaukštu stiklainyje sluoksniuojame produktus: miltai, rudasis cukrus, šokoladas, miltai, rudasis cukrus, šokoladas – turėtų išeiti trys visų sluoksnių pakartojimai. Niekas liniuote nematuos, tad galite kūrybiškai ir su pasimėgavimu kloti sluoksnius, kaip jums gražu.
Sudėjus šiuos produktus, 1 l stiklainis užsipildys kone iki viršaus. Paspaudžiame šaukštu, kad išeitų oras ir kuo glaudžiau viskas susispaustų.
Griliažinius sausainius sutraiškome – aš sudedu juos į maistui tinkamą maišelį ir pamušu mėsos muštuku. Griliažinius trupinius supilame ant stiklainio viršaus ir uždarome stiklainį.
Kaip kepame?
Kambario temperatūros sviestą išsukame su kiaušiniu ir suberiame visą stiklainyje paruoštą mišinį. Išmaišome, tešlą, formuojame graikinio dydžio rutuliukus ir dedame juos į popieriumi išklotą skardą.
Kepame 190 laipsnių orkaitėje apie 15 min.
O kokios talpos šie stiklainėliai?
SUPER!!!!!
Jau ruošiu dovaną, ačiū Beatėlei 🙂
Super idėja!!! pati draugei dovanosiu griliažinių sausainių mišinį, tik gal galit pasiūlit ką dar įdėt ar ko nors daugiau idėt jeigu mano stiklainiukas yra 1,1l nes kažkaip manau kad bus tuščia????
Sausiniai nuostabus! Isbandeme iskarto po laidos! Aciu, Beatai! :))
Sausiniai nuostabus! Isbandeme iskarto po laidos! Pavaisinau klaes drauges, sake-skaniausi kada nors valgyti sausainiai. Aciu, Beata! :))
Sveiki, gal kvailas klausimas, bet ar veliau lengvai iš stiklainio išsiima sausainiai? Kaip juos valgyti? 😀
labai prasau padekit ka det ar ko nors daugiau det kad nebutu tuscias 1,1l talpos stiklainis ar nieko nedet….
Nusprendziau pabandyt iskepti pries dovanodama. Issileido, vaizdelis kaip blynai.. Taip pat labai riebus.. Indelyje misinys atrodo super graziai tikiuosi kam padovanosiu iseis geresni. Asmeniskai pati daugiau tokiu nekepciau.
dabar susimasciau. tikiuosi tai tik smulkmena, ir mazyte klaidele.. zodziu uzkonservavau as tokiu stiklaineliu lauktuvems kaledinems, bet darydamasi etiketes skaitau: produktu sarase saldainiai, gamyboje, sausainiai griliaziniai… ale kaip is tikro? tikiuosi saldainiai. as pridejau saldainiu. tikiuosi tai tik klaidele… nes va mergina viena raso, issileido sausainiai.. faktas, kad tysta sokoladas silumoj :)…
dovanojau šiuos sausainius stiklainyje savo sesei kalėdų proga. informavo, kad iškepė ne graikinio dydžio rutuliukus, o blynukus. galvojau, kad nemoka. daviau sau iššūkį iškepti. teko tyliai sesers atsiprašyti, kad išvadinau nemokša, nes iškepiau ir aš blynukus. kame bėda? 🙂
Gavome tokia dovana per Kaledas 🙂 Labai grazi dovana 🙂 net pasistateme i lentyna ir grozejomes kaip dekoracija 😉 Bandysim sian kepti 😉 tikiuos bus skanu :))
Kepem vakar 🙂 visai skanu 🙂 vakar karstus valgem, sian saltus 🙂 bet ir taip ir taip visai skanu 🙂 Manau gera ideja, kai planuoja aplankyti nemazai sveciu, tai galima kepti siuos sausainius. Jie nera labai isvaizdus, bet gaunasi nemazas kiekis ir pakankamai sotus 🙂
Sveiki,
Planuoju siuos sausainius stiklainyje gaminti Kaledu dovanoms. Tik misini pilsiu i 0.5l stiklainiukus. Sviesto rasysiu per pus maziau, bet va ar vienas kiausini nepagadins viso reikalo?Nesigaus kiausiniene? Suprantu, kad kiausinio tai nepadalinsiu per puse, bet gal tada is vis neverta daryt siu sausainuku?
Sveiki 🙂 o galbūt kas nors esate kūrę etiketes šiems sausainiams? Arba turite idėjų, kur ką nors panašaus rasti?:)
Labas vakaras, o kepant stiklainius reikia uzdaryti ar palikti atvirus?
Gavau dovanų stiklainį. Labai geras skonis. Tik vienas bet…. cukraus labai labai per didelis kiekis. Dėčiau tikrai per pusę mažiau. Visą skonį gadino per didelis saldumas, toks jausmas, kad vieną cukrų valgėme. Visa kita liuks.
ar nebus per skysta tesla jei is puses kiekio darysiu?
Ar nerafinuotas cukrus tinka vietoj rudojo?
Sveiki, o kuo siulytumėt pakeisti griliazinius saldainius. Del alergijos riesutams netinka.
Isbandem… Aisku gavos vientisas blynas, nes per arti sudejau 😀 Ir beproto saldus….