Trumpas receptas sūrio dukrai – varškei – panaudoti. Varške ir špinatais įdaryti grybai orkaitėje, iškepti su sūrio kepure – puikus garnyras, užkandis ar net ir pagrindinis vegetariškas patiekalas, jei dar kokių skanių ryžių duotumėte šalia arba paprastą risotto.
Grybai, įdaryti varške ir špinatais su sūrio kepure
Reikės:
Gaminimas
Grybus nuplauname, nuvalome ir nupjauname kotelius. Toje vietoje, kur kepurėlė jungiasi su koteliu, atsargiai išskobiame nedidelę duobelę.
Sumaišome varškę su trintu česnaku, druska, kiaušiniu, prieskoniais.
Špinatus nuplauname ir sudėję į sietelį perliejame verdančiu vandeniu. Palaukiame, kol vanduo nuvarvės ir špinatai suvys.
Išspaudę iš špinatų vandenį, dedame juos į varškę.
Varškės ir špinatų įdarą dedame į grybų kepurėles ir kiekvieną uždengiame sūrio gabalėliu.
Kepame iki 190˚C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.
Sveiki, ar galima vietoj portabelo grybų naudoti pievagrybius?
Ir man toks pat klausimas iskilo 🙂 Beata,gal galit atsakyti?