Grybukai
Kepurėlėms nudažyti:
Koteliams nudažyti:
Gaminimas
Kepame grybukus:
Gerai išplakame kambario temperatūros sviestą su cukrumi, kad masė virstų minkštu, puriu kremu.
Kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių.
Į sviesto ir cukraus masę supilame visus 5 trynius ir grietinę, gerai išplakame elektriniu plakikliu.
Kitame dubenyje iki standžių putų išplakame 3 kiaušinių baltymus ir juos dalimis įmaišome į tešlą.
Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir prieskoniais. Įsijojame į paruoštą tešlą ir išmaišome. Tešla bus tiršta, bet neminkoma.
Grybukų keptuvę teptuku ar popieriniu rankšluostėliu patepame aliejumi. Į kiekvieną formelę pridedame tešlos su kaupu, užverčiame ir kepame 3–4 minutes. Jei jūsų keptuvė neelektrinė, tai keptuvę apverskite, kad apkeptų abi grybuko pusės.
Gaminame puošmenas ir dažome grybukus:
Šokoladą ištirpiname puodelyje, kuris kybo verdančiame vandenyje. Įpilame aliejaus, kad šokoladas suminkštėtų.
Į šiltą šokoladą merkiame grybukų kepurėles.
Kiaušinio baltymą išplakame, jis turi lengvai suputoti.
Supilame citrinų sultis, suberiame cukraus pudrą ir plakame, kol masė taps tiršta ir blizgi.
Gauta mase nudažome grybukų kotelius.
Kotelius galite dažyti maltų morengų, citrinų sulčių ir cukraus pudros mišiniu. 50 g morengų iki miltelių sumalkite kavamale ar maisto smulkintuvu, sumaišykite su pusės citrinos sultimis ir 100–150 g cukraus pudros.
Jei jūsų šventei ar nuotaikai reikia spalvotų grybukų, o gal net musmirių – kepurėles dažykite kotelių glajumi, sumaišytu su trupučiu maistinių dažų.
Sveiki, kiek laiko grybukai išlieka minkšti?
Aš ir kepu grybukus, tik ne keptuvėje, o viską darau rankomes, atskirai kepame kotelius ir galvytes. Receptas toks pat, jie nuostabūs, vaikų ir suaugusių labai mėgstami:))
Labai labai ir net labai skanūs! 🙂
O ar nereikia keptuvės patepti riebalais?niekada nesu nepusi ir kiek tos tešlos pilti?
Laba diena.Pagal jusu recepta kepti ruosiuosi tai tešla kieta ar grietinės tirštumo
Ar grietine butinai turi buti 30% ? Gal tinka grietinele (double cream) ?
Labas Beata. Norejau paklausti ar sia testa galima uzsaltyti ar bent kiek laiko galima ja palaikyti saldytuve? Biskuti per daug pagaminau tai galvoju gal kitam kartui butu galima pasilikti ☺. Aciu labai!
Sveiki Beata, ar tinka pagal šį receptą kepti voveraites, šuniukus, meškiukus…? Ir ar būtina tepti keptuvę aliejumi, juk pati tešla riebi, gal neprikeps? Ačiū
Sveiki,ar kur galima isigyti meduoliu prieskoniu?
Sveiki. O butina deti prieskoniu i tesla? Jie kazkokios itakos turi teslai?
Kepiau ir labai skanūs, minkštučiai gavosi. Koks skirtumas būtų jeigu sviestą ištirpinčiau ant ugnies?
Laaaabai patiko,kepiau,ir vel ruosiuosi kept mamos gimtadieniui.Aciu,Jums, Beata
Kepiau šiandien grybukus pagal šita recepta.super gavosi, skanumėlis.
Bet tikrieji klasikiniai grybukai niekad nebuvo minksti kaip pyragas..
O ka duoda tas aliejaus šaukstas sokoladui?
Laba diena. Man niekada neišdžiuna kotelių glajus. Kas ne taip?
Gal galima grybukus kepti elektrinėje keptuvėje?
Ar rudaji cukru galima pakeisti baltu ?
Miela, Beata,
Labai norėčiau iškepti šių skanių grybukų. Tik… labai neramu dėl žalio kiaušinio baltymo. Kokius kiaušinius naudojate ir kaip būt užtikrintai, kad jie be salmonelių.
Ar gerai suprantu, kad trynių reik 5,o baltymų tik trijų kiaušinių
Sveiki. Esu nusivylusi Tiek teslos uzmaisiau, o jau 2 keptuves grybuku išmečiau. Nu niekaip jie man neiskrenta, atidarau keptuvę ir perpus suplysta, net su šakutę sunkiai issikrapsto. Aliejumi tepu abi puses. Ka netaip padariau???
Kaip reikia daryti kotuku glaju nes as kiek bandau glajus man nesudziusta?Isplaku baltyma su cukraus pudra ir citrinos rugstim laikau net per nakti ir glajus vistiek lipnus.Aciu.
Sveiki noriu pasiteirauti ka ne taip darau del dazymo galvutes noriu dazyti su spalvom lydau balta sokolada dedu spalva ir man niekas nesigauna patarkite Beata ka galeciau sugalvoti su spalvomis
Ar galima dėti paprastą cukrų vietoj rudo?
Labas Beata. Gaminu grybukus jau ne pirma karta, bet niekaip gerai nesigauna galvutes, padengus jas lydytu šokoladu po kiek laiko kai jau sustingsta, atsiranda smulkus lašeliai lyg kaip ir atsiranda drėgme, o po dienos tas lašelis išplinta ir šokoladas atrodo lyg pasenęs. Ka negerai darau? Šokoladą tirpinu labai atsargiai ant garu voneles, išbandžiau jau daug rūšių šokoladą ir vis tas pats 🙁
Sveiki, norėjau paklausti ką dėti į šokoladą kad jis būtų toks kaip perki iš parduotuvės tvirtas ir netista sauleje
Sveiki. Kepiau grybukus pagal jusu recepta, gavosi labai skanus! Bet grybukam pastovejus dezuteje pora dienu, sokoladas pasidare toks negrazus, lyg su taskiukais. Ka dariau ne taip?