Jei dar neragavote įdarytų cukinijų žiedų, dabar puikiausias laikas pasiryžti ir pagaliau išbandyti šį patiekalą. Lengvutę traškią tešlą užmaišysite akimirksniu, o jei skinsite tik „vyriškus“ cukinijų žiedus („moteriški“ žiedai turi vaisiaus užuomazgą ir žiedelį, „vyriški“ tik žiedelį), net cukinijų derliui nepakenksite! Išvirę žiedus ilgai nedelskite ir skanaukite juos dar karštus.
Įdaryti cukinijų žiedai
Reikės:
Įdarui reikės:
Tešlai reikės:
Gaminimas
Pirmiausia atsargiai nuplauname cukinijų žiedus ir juos kruopščiai nusausiname. Žirklėmis įkerpame kiekvieną žiedą ir iš vidurio išimame kuokelius ir piesteles, patrumpiname žiedų kotelius.
Dubenėlyje sumaišome rikotą su kietuoju sūriu, smulkintais mėtų lapeliais. Smulkia tarka į įdarą įtarkuojame citrinos žievelę, česnako skiltelę, įspaudžiame 1 šaukštą citrinos sulčių. Pagardiname druska, juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišome.
Į paruoštus cukinijų žiedus atsargiai arbatiniu šaukšteliu prikemšame sūrio mišinio. Žiedlapius užlipdome, kad įdaras nepabėgtų.
Įkaitiname aliejų. Jo puode turėtų būti apie 5–8 cm nuo dugno.
Užmaišome į lietinių blynų panašią tešlą: į miltus suberiame krakmolą ir druską, išmaišome. Po truputį pilame alų arbą gazuotą vandenį ir maišome tešlą, kol ji taps reikiamo skystumo.
Į atskirą lėkštelę įberiame 3–4 šaukštus miltų. Įdarytus cukinijų žiedus įmerkiame į paruoštą tešlą, pakeliame ir kelias sekundes leidžiame nuvarvėti jos pertekliui. Tada kiekvieno žiedo viršūnę lengvai pavoliojame miltuose, kad prakirpta žiedo vieta tikrai gerai užsiklijuotų ir įdaras nepasileistų. Dedame į įkaitintą aliejų ir verdame apie 3–4 minutes, kol taps tolygios auksinės spalvos. Kiaurasamčiu išgriebiame ir dedame į popieriniu rankšluosčiu išklotą lėkštę arba ant grotelių, kad nuvarvėtų riebalų perteklius. Dar karštus pabarstome kristaline jūros druska.