Spausdinti

Tikrai nedaug reikia, kad valgytume sveikai, skaniai ir augalingai! Pažiūrėkite į šias įdarytas saldžiasias bulves su riešutų padažu. Tai – augalinio maisto šefės Julijos Maksimovos receptas. Ji svečiavosi mano laidoje ir oi… neįsivaizduojat, kaip skaniai mums pagamino.

Julijos įdarytos saldžiosios bulvės su riešutų padažu labai universalus patiekalas, nes viskas priklauso nuo batato įdaro: gali būti su įvairiomis kruopomis, įvairiomis daržovėmis – pasitelkite fantaziją.

Tikrai visai nedaug reikia, kad sukurtum grožį ir sveikatą lėkštėje.

 

Įdarytos saldžiosios bulvės su bolivine balanda ir riešutų padažu

1
komentarai
0
Reklama
41010
Porcijos
2 asm.

Reikės:

2 saldžiųjų bulvių
Alyvuogių aliejaus
Druskos
1/2 stiklinės sausų baltų bolivinių balandų
1 stiklinės daržovių sultinio

Padažui:

1 stiklinė anakardžių arba saulėgrąžų
1 citrinos sulčių (arba sultinio ar vandens)
Česnakų
1/4 stiklinės neaktyvių maistinių mielių
1 šaukštelio 5 pipirų (grūdeliais) mišinio
Vandens

Įdarui:

1/2 stiklinės sausų baltų bolivinių balandų
1 stiklinės daržovių sultinio
1 šaukštelio alyvuogių aliejaus
Smulkintų raudonųjų svogūnų
1,5 šaukštelio pomidorų pastos
Kuminų
Maltos rūkytos saldžiosios paprikos
Maltų džiovintų česnakų
Maltos aitriosios paprikos
Vandens ar sultinio
1/2 stiklinės garuose virtų juodųjų pupelių
Citrinos žievelės
2 saujų špinatų
2 šakelių mėtų
1 avokado
druskos
Kaip gaminti?
Reklama
38285
Reklama
41010

Gaminimas

Pradedam nuo batatų:

1

Galima perpjauti batatą per pusę ir kepti orkaitėje pjūvio puse žemyn, apšlaksčius alyvuogių aliejumi ir pasūdžius. O jei norime, kad bulvė būtų kaip kišenė, į kurią krausime įdaro, subadome šakute odelę, kad greičiau keptų ir taip pat apšlakstome aliejumi bei pabarstome druska. Kepame 190 laipsnių orkaitėje. Užtruksime apie pusvalandį, jei kepame nepjaustytą bulvę – patikriname peiliuku.

Ruošiame įdarą:

1

Bolivinę balandą išverdame vandenyje ar daržovių sultinyje. Geriausia vandenį su kruopomis užvirti, tuomet kaitrą išjungti ir uždengus palikti, kad bolivinė balanda išbrinktų. (Skysčio turi būti per pirštą virš kruopų.)

2

Ant nedidelės kaitros įkaitiname aliejų ir apkepame susmulkintą svogūną. Kai svogūnas suminkštėja, dedame prieskonius – kuminą, rūkytą papriką, maltą džiovintą česnaką ir aitriąją papriką ir pomidorų pastą. Viską pakepiname.

3

Su šlakeliu vandens praskiedžiame ir sudedame juodąsias pupeles. Šiek tiek patroškiname, kol vanduo išgaruos ir sudedame bolivinę balandą. Įtarkuojame citrinos žievelę.

Reklama
41011
4

Išjungiame kaitrą ir sudedame špinatų lapelius ir sukapotas mėtas.

Ruošiame padažą:

1

Į trintuvo indą dedame išmirkytus anakardžius, pilame citrinų sultis, šlakelį vandens ar sultinio, česnako, maistinių mielių, 1 šaukštelio 5 pipirų (grūdeliais) mišinio. Vandenį pilam etapais plakdami, kad trintuvas neužkaistų, bet viskas turėtų būti tirštos majonezo konsistencijos.

Konstruojame:

1

Išimame iškepusią bulvę ir, jei darome kišenę, įpjauname bulvę ir atveriame. Šakute įdarą dar kiek patriname ir paspaudžiame, beriame truputį druskos.

2

Į batatą krauname įdaro, užpilame padažo, o ant viršaus patupdome riekelėmis supjaustytą avokadą. Galime papuošti daigeliais.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003

Rašyti komentarą