Receptas iš žurnalo BBC Good Food, 2010 rugpjūtis, 30 psl.
Imbieriniai lašišų kepsneliai su saldžių bulvių lazdelėmis/Lašiša kitaip

Reikės:
Gaminimas
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Saldžiąsias bulves nuskuskite, supjaustykite lazdelėmis. Dubenyje rankomis sumaišykite su vienu šaukštu aliejaus, dviem žiupsneliais druskos bei juodaisiais pipirais. Suberkite į skardą, tolygiai paskirstykite ir kepkite orkaitėje 20–25 minutes. Jei norite, kad tolygiai apskrustų, įpusėjus kepimo laikui bulves apverskite, tačiau tai tikrai nebūtina.
Supjaustykite lašišą taip smulkiai, kaip galite. Kuo smulkiau supjaustysite, tuo bus patogiau formuoti kepsnelius ir juos kepti.
Į dubenį su lašiša sudėkite sutarkuotą imbiero šaknį ir žaliosios citrinos žievelę. Pagardinkite druska bei juodaisiais pipirais.
Į keptuvę pilkite vieną valgomą šaukštą aliejaus ir jam įkaitus pakepinkite smulkiai supjaustytus svogūnų laiškus, kol jie suminkštės. Užtruksite apie 2 minutes. Apkeptus svogūnų laiškus sudėkite į dubenį su lašiša. Išmaišykite.
Keptuvėje įkaitinkite likusius du šaukštus aliejaus. Iš lašišos ir prieskonių masės formuokite kepsnelius ir kepkite keptuvėje apytiksliai po 3–4 minutes iš kiekvienos pusės. Išjunkite ugnį, uždenkite dangčiu ir leiskite kelias minutes pastovėti.
Patiekite kepsnelius su bulvių lazdelėmis, majonezo ir japoniškų krienų padažu bei ketvirčiu žaliosios citrinos, kurios sultimis galite apšlakstyti lašišos kepsnelius.
Sveiki.Kas cia per saldzios bulves?Cia ne topinambai?Lauksiu atsakymo.Dekui
Sveiki.Kas cia per saldzios bulves?Cia ne topinambai?Lauksiu atsakymo.Dekui
Beata,
aciu uz puiku recepta! Labai skanu, patenkinta liko visa seimyna:)
Aciu!
Labai puikiai ir skaniai išėjo, įvertintas 10 balų, ačiū 🙂
Sveika, kiek cia iseis porciju?
Vau! Be galo skanu! Siandien pasidariau vakarienei ir labai nustebau, gaminsiu dar ne karta 🙂 Aciu, Beata!
VAU. vau vaaaaaau!! nerealiai ! jei norite nustebinti svecius puikiu skoniu- sitas receptas kaip tik! ir paciai patiko be galo, metu atradimas – ir svediskiems draugams.