Šis Indrės receptas man paliko įspūdį savo išradingumu. Ar žinojote, kad ir paprastas lietinis gali atrodyti kaip kokia nėriniuota staltiesėlė?! Labai labai įdomiai sugalvota, aš tokio dalyko dar nesu aptikusi niekur… Graži (pačios recepto autorės padaryta) nuotrauka, o ir įdarų įvairovė… Žodžiu, tikra sensacija blynų pasaulyje! Esu tikra – bus ne tik gražu, bet ir skanu.
Žodis recepto autorei – Indrei Stepankevičienei…
Negalėjau atsispirti pagundai ir neišrinkti dar vienos nugalėtojos- būtinai paskaitykite ir apie Žvirblių plovą.
Indrės ažūriniai lietiniai
Tešlai:
Įdarui:
Gaminimas
Padarau skystą tešlą lietiniams (pieną šiek tiek skiedžiu vandeniu, mušu kiaušinį, beriu žiupsnelį druskos, kartais įberiu šviežių ar džiovintų kuo smulkesnių prieskoninių žolelių: krapų, džiovintų porų ir t.t., ir būtinai šiek tiek alyvuogių aliejaus).
Blynų tešlą pilu į konditerinį maišelį su pačiu ploniausiu antgaliu (kol nelieju į keptuvę, įstatau užlenktu galu į dubenį, kad neišbėgtų).
Į be riebalų įkaitintą keptuvę (vaikui kepu keramika dengtoje keptuvėje) pilu tešlą raizgydama kaip tą dieną šauna į galvą. Taip iškepu blynelius.
įdarui dažniausiai naudoju smulkiai pjaustytas troškintas daržoves su prieskoniais (pagal nuotaiką ir šaldytuvo turinį: šparagines pupeles, žirnelius, kukurūzus, visada morkytę, dedu ir brokolį, ir kalafiorą, kartais minimaliai „dėl spalvos“ paprikų, poro ir t.t.).
Geresniam sukibimui įmaišau šiek tiek naminės rikotos (šaldytu-atšildytu kefyru).
Jei tai pagrindinis dienos valgis – su daržovėmis įvynioju ir troškintos minkštos mėsytės – triušienos arba kalakutienos krūtinėlės. Jei įdaras gaunasi sausesnis, papildomai padarau padažo iš tos pačios rikotos, natūralaus jogurto, prieskonių. Retkarčiais užtarkuoju šiek tiek fermentinio sūrio.
Atrodo įspūdingai. O svarbiausia kad įdarą kiekvienas gali pasigaminti pagal save.
Taip, tik jei dėti grybus, tai vaizdas prastesnis būna – tamsesni gaunasi apkepus.
Kodėl nesurašytos proporcijos kiek ko dėti į tešlą?
Keista kad anksciau jums neteko matyti, nes tai populiarus azijos salyse vadinami JALA blynais . Tik tai jie juos valgo daugiausia vienus susuke ir mirkydami i ivairius mirkalus. net specialu iranki kepimui turi. As juos kepu jau kokius 10 metu tai tikrai :). Bet tik nevargstu su tuo maiseliu :). Paprastesnis budas yra nusiperkate pigiausia ketcupo plastikini buteli, turini ispylate, o ten ipalate tesla ir patogiai be vargo ant keptuves raizgote grazius rastus. Beje azijoje net seimininke nusprendzia kokia kaip ji moka israizgyti grazu rasta, jau tokiu neriniu teko prisiziureti :))
o man įdomu, kaip tą įdarą eina suvynioti ir viskas neišbyra ? ar jau įdėjus įdaro nebekepam ?