Kodėl ispaniškas? Nes Ispanijoje tikrai panašių rasi ir dėl to, kad ingredientai ispaniški, ir dar pavarčiau nuostabaus, nepakartojamo Keith Floyd Spain knygą. Jis man labai patinka, toks visas tikras, energingas, atsipūtęs ir susimakalavęs tuo pat metu… Labai juokingai jo knygoje parašyta, maždaug tokiu stiliumi: „aha, yra tokia mergaitė vardu xxxx, ji man padeda parašyti visas šitas knygas, nes aš pats tai tikrai neužsirašyčiau visko…“
Tai va, pavarčiau aš tą knygą, pasisėmiau įkvėpimo ir pagaminau. Ir vėl nekukliai pasakysiu – labai skanų žuvies troškinį, labai puikiai tinka slyvos ir pomidorai, ir rūkyta paprika, ir chorizo – žodžiu, dainuoja praktiškai puodas, tokių gėrybių gavęs…
Mes valgėme su ryžiais, špinatais ir grybais.
Ispaniškas menkės ir chorizo troškinys
Reikės:
Gaminimas
Chorizo smulkiai supjaustyti ir pačirškinti keptuvėje, kad riebalai pasileistų.
Tuose riebaluose pakepinti svogūną, smulkiai pjaustytą, kol suminkštės. Tada į keptuvę dėti smulkintą česnaką ir prieskonius, viską lengvai pakepinti, kad česnakas paskleistų aromatą, bet jokiu būdu neprideginti česnako. Įdėti prieskonių: rūkyta paprika, kalendros, pipirų ir, žinoma, druskos.
Dabar sudėti ir slyvas (be kauliukų, nepjaustytas). Tada supilti pomidorus – jei nesmulkinti, tai juos sutrinti šakute.
Supilti vyną ir leisti viskam gerokai paburbuliuoti ant ugnies, o tada sumažinti kaitrą ir troškinti ant nedidelės ugnelės apie 10 minučių.
Paruošti žuvį, kad liktų tik filė gabalai. Be odos. Juos pasūdyti, papirinti lengvai ir lėtai nuleisti į puodą, uždengus puodą palikti ant nedidelės ugnies. Kartu įdėti, jei dėsite (aš dėjau), šparaginių pupelių žalių vieną gerą saują.
Dabar viskas ant nedidelės ugnelės turėtų troškintis iki 15 minučių, kol išsišutins žuvis. O tada jau viskas.