Itališka pupelių sriuba, mano išbandyta ne kartą ir, užpuolus šalčiams, tinkanti pietums ar šeimos vakarienei. Soti ir šildanti sriuba. Pilna daržovių ir jaukumo. Valgyti kaip tik per šiuos šalčius. Aišku, galima ir šoninę paspirginti kartu su daržovėmis dėl macnumo. Ir duoną paskrudinti šalia. Užsinorėjau dabar..taigi, pradedam.
Itališka pupelių sriuba su padažu „Tikras Italas”
Reikės:
Gaminimas
Pasiruošiame didelį puodą. Ir atliekame visus pjaustymo ar tarkavimo darbus. Supaustome svogūną kubeliais, morkas ir cukinijas sutarkuojame šiaudeliais. Bulves supjaustome kubeliais, saliero lapkotį taip pat supjaustome griežinėliais. Kopūstą ir romaninę salotą pasmulkiname taip pat.
Įkaitiname aliejų ir sudedame supjaustytą svogūną. Kepame apie 5 minutes. Sudedame visas daržoves: morkas, cukiniją, saliero lapkotį, bulvę. Pamaišome ir dar pakepiname 5 minutes. Supilame karštą vandenį. Turi apsemti daržoves, jei per mažai vandens, pilame dar. Užverdame ir sudedame kopūstą. Uždengiame dangčiu, sumažiname kaitrą ir verdame apie 40-45 minutes.
Dabar yra du galimi variantai: jeigu mėgstame pupeles sriuboje, tai jas tiesiog supilate į sriubą, o jei reikia pas paslėpti sriuboje, tada galite jas sutrinti blendriu ir supilti į sriubą. Todėl jei yra šeimoje didelių nevalgytojų, tai puikus būdas pupeles užmaskuoti tieisog jas sutrynus.
Taigi, kad ir ką pasirinktumėte, supilame pupeles į beveik jau pabaigtą sriubą. Sumažiname dar kaitrą, supilame „Tikras italas” padažą, įberiame druskos ir pipirų bei sudedame romanines salotas ir tegul sriuba paverda dar dešimtį minučių. Ir viskas, pilame lėkštėn, valgome ir sušylame iškart. Aš dar mėgstu čili pipirų užsibarstyti. Skanumas.
Isbandziau is karto! Viska dariau padal recepta, tik viriau perpus trumpiau ir siek tiek vandens daugiau pyliau( ir pomidoru padazo su baziliku 400 ml) – skani sriubyte su sviezuteliu baguette. tiesa, vaikams neitiko kazin kodel..
Labai skani sriuba. Net ir kažką pagal savo skonių receptorius pasikoregavus, paimprovizavus, labai skani. Viena mėgstamiausių sriubų.