Labai paprasta. Pridėti reikia stiklinę ryžių, visą gadynę daržovių ir viskas – darbas atliktas… Prieš kelias dienas atlikau šitokį patiekalą. Nes kažkaip vis susikaupia tų daržovių liekanėlės ir viena vištos krūtinėlė buvo likusi. Čia jau tikrai, gal net neverta rašyti recepto? Nes jau taip viskas paprasta, kad paprasčiau nebūna… Man tokie vieno puodo patiekalai kartais yra išsigelbėjimas, tiesa, su daržovių sugrūdimu į vaikus kuo toliau, tuo didesnių atsiranda problemų… taip kad turi suktis, kaip išmanai… dabar apie šį ryžių ir daržovių puodą. Ir tiek… O dabar einame prie dar vienos viešojo maitinimo įstaigos.
Vištos, ryžių bei daržovių paprastasis
Reikės:
Gaminimas
Su aliejumi pakepiname vieną smulkintą porą.
Sudedame susmulkintas daržoves, supjaustytą vištieną ir prieskonius. Viską išmaišome. Galiausiai supilame razinas ir išmaišome.
Pilame ryžius, kad užpildytų visus tarpus, kurie liko tarp daržovių.
Užpilame sultinio arba vandens tiek, kad vos vos apsemtų ryžius.
Ant ryžių užmetame vieną kitą saliero kotą (jie dedami dėl skonio, kai ryžiai išvirs, juos išimsime). Palaukiame, kol skystis užvirs.
Uždengiame puodą ir ant silpnos ugnies verdame 10 min., tada viryklę išjungiame ir leidžiame dar 5 minutes uždengtam puodui pastovėti.
Labas, Beata,
Man kaip asmeniui, kuriam netinka „Čia jau tikrai, gal net neverta rašyti recepto? Nes jau taip viskas paprasta, kad paprasčiau nebūna…”, butu idomu tureti pilna recepta, ne siaip siuksliu rusiavimo principo padriku. Jei jau idetas kaip receptas, gal butu visai čiotka, kad paruosimo eiga butu detali ir aiski, kas kaip, kiek ir kokiu budu paruosta.
Aciukas, lotuliukas:)
Receptas, matyt, tiems, kas kasdien panašius troškinius daro. Gėdos turėkit. Bent parašykit ar tą višteiną ten žalią į troškinį pjaustyti.