Pietų Italijos įkvėptas patiekalas – jautienos kukuliai su daržovėmis ir švelniąja rikota. Tokia gera gausi skarda visai šeimai ir tikras hitas. Toks kukulių patiekalas puikiai tiks, kai norisi daugiau daržovių, lengvumo ir žydėjimo arba kai norime paslėpti daržoves patiekale, kad jį mielai valgytų ir dideli, ir mažesni…
Daržovių meniu nebus per daug. Visomis įmanomomis priemonėmis, slepiant ir atvirai, reikėtų kuo daugiau daržovių suvalgyti, kad lėkštėje būtų kuo platesnė įvairovė: nes daugiau vaivorykštės, daugiau spalvų, daugiau skirtingų ir reikalingų mikroelementų ir vitaminų.
Jautienos kukuliai su rikota daržovių padaže
Reikės:
Kukuliams:
Patiekti:
Gaminimas
Pradedame nuo padažo:
Sutarkuojame morką ir pastarnoką, supjaustome svogūną ir visas šias daržoves patroškiname puode su šiek tiek aliejaus, kad suminkštėtų.
Į puodą dedame susmulkintas geltonąsias ir raudonąsias paprikas, supjaustytą pusę cukinijos. Leidžiame daržovėms pakepti ir karamelizuotis. Tuomet užpilame daržovių sultiniu ir leidžiame pasitroškinti apie 10 min.
Kai daržovės suminkštėja, suberiame pjaustytus pomidorus. Leidžiame toliau troškintis, bet nepertroškiname – užteks dar 10 min.
Sutriname padažą ir pareguliuojame skonį: beriame smulkintų bazilikų, druskos ir acto.
Gaminame kukulius:
Pusę cukinijos labai smulkiai sutarkuojame. Kad vandens būtų mažiau, dedame cukinijos tarkius į sietelį, užberiam druskos, leidžiam pabūti. Paminkome, nugręžiame vandenį.
Smulkiai sutarkuojame paprikas. paprikų tarkius, nugręžtus cukinijų tarkius maišome su mėsa, 2/3 rikotos, beriame prieskonius, kietąjį sūrį, pomidorų pastą ir įmušame du kiaušinius. Įdedame du šaukštus avinžirnių miltų. Gerai išmaišome.
Rankomis suformuojame kukuliukus ir pakepame su alyvuogių aliejumi keptuvėje.
Į kepimo indą supilame padažą ir sutupdome kukuliukus. Tarpuose padėliojame likusią rikotą.
Kepame 10-15 min. 200 laipsnių orkaitėje, kad kukuliai baigtų troškintis.
Iškepusius apibarstome bazilikų lapeliais.
Šitą patiekalą galite valgyti su kuo tik norite. Su grikiais, makaronais, ryžiais, bolivinėmis balandomis ar saldžiosiomis bulvėmis, salotomis.