Kokio skanumo šie kotletukai! Truputį Italijos įkvėpti ir tikrai ypatingi – juose slepiasi mūsų mėgstama varškė, kuri, iš pirmo žvilgsnio paprastus maltinukus paverčia minkštučiais, sultingais, švelniais…
Jautienos maltinukai su varške
Reikės:
Gaminimas
Aliejuje apkepame smulkiai supjaustytą svogūną ir česnako skilteles. Kol šie kepa, beriame po žiupsnį kalendros, kumino ir raudonėlių.
Apkepusias daržoves sudedame į dubenį su mėsa. Ten pat sudedame varškę, beriame druską, juodųjų pipirų, mušame kiaušinį ir smulkiai supjaustytų prieskoninių žolelių. Viską gerai išmaišome, kad susijungtų.
Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių. Kepimo popieriumi ištiesiame skardą ir lengvai aliejumo suvilgytomis rankomis formuojame nedidelius, golfo kamuoliuko dydžio kukulius ir dedame į skardą.
Kepame kukulius orkaitėje su vėjelio režimu apie 20-25 minutes.
Iškepusius kukulius serviruojame su mėgstamomis daržovėmis ir bulvių koše.
Tikrai labai labai gardus!
Bet kaip skaniai atrodo… Būtinai gaminsiu, ačiū:)