Spausdinti

Kokio skanumo šie kotletukai! Truputį Italijos įkvėpti ir tikrai ypatingi – juose slepiasi mūsų mėgstama varškė, kuri, iš pirmo žvilgsnio paprastus maltinukus paverčia minkštučiais, sultingais, švelniais…

Jautienos maltinukai su varške

2
komentarai
2
Porcijos
6 asm.

Reikės:

500 g maltos jautienos
1 kiaušinis
180 g varškės
Druskos
Juodųjų pipirų
3 česnako skiltelės
Žiupsnis malto kumino
Žiupsnis maltos kalendros
Žiupsnis raudonėlių
Alyvuogių aliejaus
1 svogūnas
Čiobrelių, rozmarinų ir petražolių lapelių
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Aliejuje apkepame smulkiai supjaustytą svogūną ir česnako skilteles. Kol šie kepa, beriame po žiupsnį kalendros, kumino ir raudonėlių.

2

Apkepusias daržoves sudedame į dubenį su mėsa. Ten pat sudedame varškę, beriame druską, juodųjų pipirų, mušame kiaušinį ir smulkiai supjaustytų prieskoninių žolelių. Viską gerai išmaišome, kad susijungtų.

3

Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių. Kepimo popieriumi ištiesiame skardą ir lengvai aliejumo suvilgytomis rankomis formuojame nedidelius, golfo kamuoliuko dydžio kukulius ir dedame į skardą.

Reklama
41011
4

Kepame kukulius orkaitėje su vėjelio režimu apie 20-25 minutes.

5

Iškepusius kukulius serviruojame su mėgstamomis daržovėmis ir bulvių koše.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai

Rašyti komentarą