Jautienos rageliai su bulvių įdaru gal ir reikalauja trupučio pastangų, bet yra tikrai šventiniai ir puikūs.
Jautienos rageliai su bulvių įdaru
Rageliams:
Įdarui:
Gaminimas
Susmulkiname svogūną ir pakepiname su trupučiu sviesto.
Į jautieną įmaišome kalendrą, kmynus, druską, pipirus, įmušame kiaušinį ir viską išminkome.
Pakepintus svogūnus įdedame į išvirtas, sutrintas bulves. Į bulves su svogūnais įdedame dar druskos ir kiaušinį. Išmaišome.
Imame šaukštą jautienos, padarome paplotėlį trikampio formos. Į vidurį dedame bulvių įdarą ir uždarome šonus.
Ragelius pavoliojame džiūvėsėliuose, tuomet kiaušinio plakinyje ir vėl džiūvėsėliuose. Juos kepame įkaitintame aliejuje aliejuje arba taukuose, kol iškeps – apie 5 minutes.