Apie šiuos koldūnus daugiau galite pasiskaityti viską žinančioje Wikipedijoje. Bet esmė tokia – kinai yra tikrieji koldūnų specialistai ir meistrai, jų dim sum nėra lygių. Čia tokia supaprastinta versija, kurią aš gaminu savo draugėms. Mes laidoje gaminome naudodami Viduklės tešlą, nes jos pasidarėme labai gausiai ir ji puikiausiai tiko. Tik įdaras ir pagardai kitokie, taip pat ir virimo būdas skiriasi.
Gyoza koldūnai iš Rytų
Įdarui:
Vilgalui:
Gaminimas
Iškočiojame tešlą, su stikline išspaudžiame skritulius, viduryje sudedame įdarą, sulenkiame ir suspaudžiame juos kaip armonikėlę.
Į keptuvę įpilame šaukštą aliejaus ir šiek tiek skrudintų sezamų aliejaus, įkaitiname ir dedame koldūnus. Šiek tiek leidžiame pakaisti, įpilame vandens ir uždengiame dangčiu kokioms 5 minutėmis. Tokius koldūnus galima išvirti, išgarinti garuose.
Valgome su pagaliukais, pamirkydami į vilgalą.
o kiek reikia deti kinisko kopusto i kinisku koldunu idara – ar tiek pat, kiek kiaulienos farso?
visada norejau ismokti, rytoj bandysiu pagaminti 🙂
visada norejau ismokt bet jau ne pirma kart isitikinu kad su aprasymais beatai nekas..kaip tesla daryti taip ir neparasyta
O kaip paruosti idara?Truksta informacijos…
Blondinėms net blynų tešlai reikia tikslaus recepto.. (Faktas) 😀