Nieko nepasakysi, pavasarį norisi visai kitokių sumuštinių – pavyzdžiui, su smidrais. Ir su juoda tikra duona, sviestu plonai aptepta. O dar, jei rastumėt šaldytuve brie sūrio ir spintelėje šiek tiek medaus – susikonstruosite tokį sumuštinį, kuriuo vienu, nelabai tikiu, kad apsiribosite…
Šiam sumuštiniui rinkausi „Vilniaus duonos“ kepykloje kepamą juodą ruginę duoną „Agota“ – ar atkreipėte kada dėmesį į šios duonos sudėtį? Šioje duonoje nerasite jokių dirbtinių maisto priedų ir konservantų. Aš iš „Agotos“ jau kepiau tortą mūsų Prezidentei – šios duonos trupiniai biskvitui suteikia nepakartojamos gelmės ir didelio gerumo.
Bet grįžkime prie sumuštinio, o tortą savaitgaliui palikit.
Juodos duonos sumuštinis su brie sūriu bei smidrais
Reikės:
Gaminimas
Įkaitiname orkaitę iki 180C. Ištiesiame kepimo skardą kepimo popieriumi. „Agotos“ riekeles patepame sviestu, šauname į orkaitę, kad apskrustų apie 8-10 minučių.
Per tą laiką užverdame vandenį, nupjaustome sausus smidrų galus ir sumerkiame į verdantį vandenį trims minutėms. Nukošiame į sietelį ir užpilame šalto vandens, kad sustotų virimas.
Įkaitiname nedidelę keptuvę ir pasiruošiame lazdyno riešutus. Juos šiek tiek pasmulkiname peiliu, tada suberiame į keptuvę ir paskrudiname ant vidutinės kaitros, kol pasklinda malonus kvapas.
Sudedame medų bei vorčesterio padažą ir pakaitiname apie tris minutes, kol medus dar kiek pasikaramelizuos, ir nukeliame nuo ugnies.
Lieka serviravimas: dedame baziliko lapelį, brie sūrio gabaliuką, po du tris smidrus ir uždedame paruoštus riešutus ir dar po baziliko lapelį. Na ką čia bepridursi…
Vakar pavarciusi Agotos duona radau ,,bulviu dribsniai” ar panasiai uzvadinta reikala…. ir padejau atgal i parduotuves lentyna
smidros viska pagerina! taip skanu ir sveika! pati kiekviena savaite prisiperku! 🙂
http://enjoybypaula.wordpress.com
Nuostabus receptas. Žinoma neatsispyriau pagundai ką nors pakeisti ir nedėjau baziliko lapelio, o bekepant riešutus paaiškėjo, kad neturiu Worčesterio padažo, bet jį pakeičiau šlakeliu Kėdainių BBQ padažo. sumuštiniai gavosi tobulai skanūs, o orkaitėje skrudinta Agortos duona – labia labia skani 🙂 Ačiū už receptą.