Gaivu, sveika ir labai vasariška. Vaikams gal ir prireiks kelių bulvyčių, tačiau ir kepta salota labai subtili ir atstoja kitus garnyrus. Na, o jei dar kelios keptos daržovės ar kruopos, – šis patiekalas tampa visa vakariene. Norime? Gaminame!
Kalakutienos kepsneliai ant keptos salotos
Reikės:
Gaminimas
Pirmiausia, pasiruošiame įdarą. Avižų kruopas užpilame karštu vandeniu ir atidedame, kad pabrinktų. Morką ir cukiniją sutarkuojame smulkia tarka, petražoles ir špinatus susmulkiname. Suberiame daržoves ir žalumynus prie maltos kalakutienos, įberiame druskos bei pipirų ir išmaišome. Nusunkiame kruopas ir sumaišome jas su malta mėsa.
Įkaitiname keptuvę su trupučiu alyvuogių aliejaus. Kukurūzų kruopas supilame į gilesnę lėkštutę. Rankas pasitepame aliejumi. Iš mėsos mišinio formuojame nedidelius paplotėlius, dedame į lėkštę su kukurūzų kruopomis ir apvoliojame.
Kepsneliai keliauja į keptuvę. Juos apkepiname ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių. Svarbu, kad ne per aukšta temperatūra būtų, kad nepridegtų per greitai kukurūzų kruopos.
Romaninę salotą nuplauname ir perpjauname išilgai. Keptuvę įkaitiname. Pašlakstome sezamų aliejumi, pabarstome druska ir dedame salotą į keptuvę kelioms minutėms, kol suminkštės ir apskrus. Ten pat sudedame ir vyšninius pomidorus, kol ir jie sukris.
Na ir beveik pabaiga: salotą dar pašlakstome sojų padažu, užlašiname citrinos sulčių, užbarstome pipirų. Padaliname salotą į tris dalis ir uždedame ant kiekvienos dalies po kepsnelį. Papuošiame keptais vyšniniais pomidorais, krapais, dar trupučiu citrinos sulčių bei pipirais ir druska, jei trūksta. Čia toks daugiau „rankų” maistas gamtoje ar iškylai skirtas. Arba galite serviruoti lėkštėse.