Labai greiti pirmadienio pietūs arba vakarienė visai šeimai.
Kalakutienos maltinukai su gaiviomis salotomis
Reikės:
Salotoms:
Gaminimas
Orkaitę įkaitiname iki 190 °C. Skardą išklojame kepimo popieriumi. Smulkiai supjaustome svogūnus. Į dubenį sukrečiame maltą mėsą, svogūnus, prieskonius ir gerai išminkome.
Formuojame stalo teniso kamuoliuko dydžio rutuliukus ir rikiuojame skardoje maždaug 3 cm atstumu vienas nuo kito. Kepame apie 25 minutes (laikas priklausys nuo maltinukų dydžio). Kol mėsa kepa, nuskutame morkas. Morkas, cukiniją ar agurką sutarkuojame šiaudeliais.
Dubenėlyje sumaišome medų, citrinų sultis, aliejų, įberiame druskos ir pipirų. Paragaujame, ar nesinori sūriau, rūgščiau ar saldžiau. Padažą supilame ant daržovių ir sumaišome – tegul daržovės pasimarinuoja, kol baigs kepti maltinukai. Prieš patiekdami salotas sumaišome su smulkintomis žolelėmis arba jų užberiame ant viršaus. Patiekiame su kitais mėgstamais žaliais salotų lapais.
Sveiki, krepšelyje svarbiausio ingridiento-kalakutienos-nėra.
Aš dar įdėjau česnako ir įtarkavau morką- gavosi labai skaniai- mano pusantrų metų pipirui patiko:)
Labai skanu ir maltiniai, ir salotos.
kodel nerasote, kad dar apkepintus patroskinti puode reiketu. Negi pusiau zalius valgysite…?