Spausdinti

Čia buvo atradimas, padaryti taip, kaip senovėje buvo daroma – mielinės bandelės su grūstų kanapių įdaru, o kitaip – kanapiniai pyragiukai. Skonis pasakiškas, tikrai, jei nežinotum, galėtum spėlioti, koks čia tas įdaras – ar grybai, ar mėsa, ar riešutai. Skanu ir karštas bandeles valgyti ir atvėsusias skanauti. Iš šio kiekio išeina didelei šeimai Kūčioms ir dar Kalėdoms liks. O aš savo laidoje „Keliauk ir ragauk. Lietuva” šias bandeles kepiau, dovanojau Seneliui Kalėdai ir jam labai patiko.

 

Kanapiniai pyragiukai Kūčioms

0
komentarai
5
Reklama
41010
Porcijos
8 asm.

Tešlai:

350 g kvietinių miltų
200 g pilno grūdo kvietinių miltų
1,5 stiklinės pieno
15 g mielių
1-2 šaukštų cukraus
žiupsnio druskos
1 šaukštelio kmynų

Įdarui:

1 svogūno
3 šaukštų kanapių sėklų
1-2 šaukštų kanapių pieno tirščių
kiaušinio pyragėliams patepti
druskos
aliejaus kepti
Kaip gaminti?
Reklama
38285
Reklama
41010

Gaminimas

Gaminame tešlą:

1

Mieles sutriname su cukrumi. Pieną pašildome tiek, kad būtų šiltas, bet ne per karštas ir užpilame ant ištrintų mielių, išmaišome. Suberiame apie 2 – 2,5 stiklines miltų (300 g), išmaišome. Aš juos maišau su 200 g pilno grūdo (rupių) miltų, bet puikiai pavyks ir tik iš kvietinių, jei taip norisi, tik tuomet jų reikės 500 g. Apibarstome tešlą miltais, uždengiame virtuviniu rankšluoščiu ir paliekame šiltai, kad pakiltų.

2

Kai tešla pakyla, suberiame likusius miltus, įberiame druskos, kmynų ir užminkome tešlą. Minkome, kol atlimpa nuo rankų ir tampa blizgi. Dedame į dubenį, pabarstome dar šiek tiek miltų, uždengiame rankšluoščiu ir paliekame šiltai, kad dar kartą pakiltų.

Pasiruošiame įdarą:

1

svogūną smulkiai supjaustome, pakepiname, kol suminkštės. Kanapes sugrūdame su druska grūstuvėje arba maisto kombaine. Sumaišome sugrūstas kanapes su pakepintu svogūnu ir įpilame kanapių pieno tirščių.

Gaminame pyragėlius:

1

Iškočiojame paplotį, supjaustome arba kvadratėliais arba stikline išspaudžiame apskritimą. Ant tešlos kvadratėlių/apskritimų dedame po šaukštelį įdaro, užlenkiame ir gerai suspaudžiame pirštais ar šakute. Dedame pyragėlius į kepimo popieriumi išklotą skardą ir dar paliekame šiltai, kad pakiltų.

2

Kiaušinį paplakame ir patepame pyragėlių viršų, kai pyragėliai jau pakilę. Kepame 180 C orkaitėje apie 20-25 minutes.

Ingredientai
Patarimas

 

mazintoskaledufilm 35beata su pyrageliais

Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai

Rašyti komentarą