Lietuvišką ypatingą skonį kuria juodos ruginės duonos trupiniai ir kmynų aromatas. Kotletukai minkšti ir sultingi. Jei ruošite be grybų, mielai valgys ir vaikai. O šalia dar būtinai pasigaminkite burokėlių mišrainę su pupelėmis ir slyvomis.
Karpio kotletukai
Reikės:
Gaminimas
Džiovintus baravykus užpilame karštu vandeniu ir paliekame išbrinkti.
Svogūną supjaustome kubeliais ir kelias minutes pakepiname keptuvėje su įkaitintu aliejumi, kol pagels. Morką smulkiai sutarkuojame ir siunčiame prie svogūno, kad taip pat suminkštėtų ir šiek tiek pakeptų.
Bulvę smulkiai sutarkuojame. Kapotą žuvį dubenyje sumaišome su tarkuota bulve, apkeptais svogūnais ir morkomis.
Smulkiai supjaustome petražoles ar krapus, suberiame į dubenį su žuvimi.
Nusunkiame vandenį nuo baravykų, juos susmulkiname ir kartu su kmynais, druska, pipirais suberiame į dubenį su žuvų mase. Išmaišome.
Sutrupiname ruginę duoną ir suminkome masę. Formuojame nedidelius kotletukus.
Kepame įkaitintoje keptuvėje su aliejumi.
Kadangi dariau su konservuotais grybais, tai dar įdėjau džiūvėsių ir dėl sukibimo kiaušinį. Labai skaniai gavosi!