Spausdinti

Lietuvišką ypatingą skonį kuria juodos ruginės duonos trupiniai ir kmynų aromatas. Kotletukai minkšti ir sultingi. Jei ruošite be grybų, mielai valgys ir vaikai. O šalia dar būtinai pasigaminkite burokėlių mišrainę su pupelėmis ir slyvomis.

 

Karpio kotletukai

0
komentarai
1
Reklama
41010
Porcijos
8 asm.

Reikės:

600 g smulkinto karpio ar lydekos
1 saujelės džiovintų baravykų
1 svogūno
1 morkos
1 bulvės
1 saujelės šviežių petražolių ar krapų
1 riekės rupios ruginės duonos
0,5 šaukštelio kmynų
druskos, pipirų
alyvuogių aliejaus kepti
Kaip gaminti?
Reklama
38285
Reklama
41010

Gaminimas

1

Džiovintus baravykus užpilame karštu vandeniu ir paliekame išbrinkti.

2

Svogūną supjaustome kubeliais ir kelias minutes pakepiname keptuvėje su įkaitintu aliejumi, kol pagels. Morką smulkiai sutarkuojame ir siunčiame prie svogūno, kad taip pat suminkštėtų ir šiek tiek pakeptų.

3

Bulvę smulkiai sutarkuojame. Kapotą žuvį dubenyje sumaišome su tarkuota bulve, apkeptais svogūnais ir morkomis.

Reklama
41011
4

Smulkiai supjaustome petražoles ar krapus, suberiame į dubenį su žuvimi.

5

Nusunkiame vandenį nuo baravykų, juos susmulkiname ir kartu su kmynais, druska, pipirais suberiame į dubenį su žuvų mase. Išmaišome.

6

Sutrupiname ruginę duoną ir suminkome masę. Formuojame nedidelius kotletukus.

7

Kepame įkaitintoje keptuvėje su aliejumi.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Kadangi dariau su konservuotais grybais, tai dar įdėjau džiūvėsių ir dėl sukibimo kiaušinį. Labai skaniai gavosi!

Rašyti komentarą