Spausdinti

Receptas iš žurnalo jamie magazine, 2009 m., nr. 7, psl. 68.

 

Karštas sidras, arba Kol žiema dar nesibaigė

0
komentarai
6
Reklama
41010
Porcijos
8 asm.

Reikės:

2 litrų geros kokybės obuolių sidro
6 gvazdikėlių
3–4 žvaigždinių anyžių
¼ šviežiai sutarkuoto muskato riešuto
1 cinamono lazdelės
1 vanilės ankšties, išilgai perjautos pusiau
1 apelsino sulčių
2 mandarinų sulčių
1 granato sulčių ir sėklų
4–5 šaukštų cukraus
Kaip gaminti?
Reklama
38285
Reklama
41010

Gaminimas

1

Supilkite sidrą į didoką puodą ir leiskite sušilti ant nedidelės ugnies.

2

Sudėkite visus prieskonius ir sultis bei padidinkite ugnį (kaitrą).

3

Kai mišinys užvirs, sumažinkite ugnį ir leiskite viskam paburbuliuoti 5–8 minutes.

Reklama
41011
4

Mišiniui persigėrus prieskonių ir vaisių aromatu, įberkite ir gerai išmaišykite cukrų. Dėdami cukrų ragaukite ir jo berkite pagal savo skonį. Gėrimas neturi būti per saldus, tačiau cukrus padės „susijungti“ įvairiems skoniams.

5

Kai būsite patenkinti skoniu, perkoškite gėrimą sieteliu (nebūtinai) ir patiekite jį taurėse ar puodeliuose, kol jis dar šiltas.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Beata, norėčiau paklausti. Ar kaitinant pradžioje sidrą, o po to verdant su sultimis 5 – 8 min., nenukenčia sidro kokybė, ar neišgaruoja laipsniukai? Labai mėgstu daryti Kalėdinius vynus, visada stengiuosi neužvirinti vynelio. Šis receptas kitoks, negu aš skaitydavau apie vyno kaitinimus. Ar tikrai skanu, kai sidrą taip ilgai paverdi?

  2. Išties, užvirinus bet kokį alkoholinį gėrimą, alkoholis išgaruoja. Tai gal čia ir toks sumanymas, kad būtų tinkamas ir vaikams?

  3. Alkoholis išgaruoja jau anksčiau, apie 80 laipsnių temperatūroje. Manau, šio gėrimo esmė ne nugirdyti, o sušildyti, o tą puikiai padarys įdėti prieskoniai 🙂

  4. miela, Beata, noriu paklausti dėl obuolių sidro. Gal gali patarti kokį sidrą pirkti Lietuvoje kad būtų tikrai kokybiškas?

Rašyti komentarą