Geriausi vasaros sumuštiniai! Bet kokia darbinė komanda juk turi susipažinti, apsiuostyti, susidraugauti, tai mes prieš pradedant laidų filmavimus buvom suorganizavę tokį susitikimą, kur aš visus mėginau privilioti pažadais, kad valgyti tikrai bus, bent jau kai filmuosime laidą… Tai suruošiau tokias visai paprastas vaišes. Ten debiutavo ir šitie sumuštiniai, kurie visiems labai patiko, tad vėliau teko padalinti receptą, taip tas receptas ir į laidą pateko. Viskas ant itališkos ciabata duonelės. Ir iš tiesų nieko super paslaptingo: mozzarezla plius minkštas ožkos sūris – ant apskrudusios duonos išsilydo ir viską palaistom žaliuoju padažu – itališkos kilmės salsa verde.
Karštas sumuštinis su dviem sūriais ir salsa verde
Reikės:
Gaminimas
Supjaustykite duoną riekėmis ir lengvai paskrudinkite 200 c orkaitėje.
Tada ant jos uždėkite po keletą gabalėlių mozzarella sūrio ir minkšto ožkos sūrio, ir vėl į karštą orkaitę kokioms 5 minutėms, kad sūris aptirptų.
Per tą laiką padarykite padažą: smulkiai smulkiausiai supjaustykite petražoles, bazilikus ir mėtas. Ančiuvius sutrinkite grūstuvėje su česnaku ir šlakeliu aliejaus. Kaparėlius smulkiai supjaustykite. Viską sumaišykite, įpilkite aliejaus ir citrinos sulčių. Jei padažas atrodo per tirštas, įpilkite dar aliejaus ir citrinos sulčių.
Padažu palaistykite kiekvieną sumuštinį.
Labai skanu, nors ir be ančiuvių.
Sumuštiniai tiesiog pasakiški, kas mėgsta gurmaniškus patiekalus – tobula!
Mes gaminom tik su mozzarella ir be ančiuvių, vis tiek buvo labai skanu.
Puikus patiekaliukas! As siek tiek paimprozavau ir pagardinau baziliku ir avokadu-butinai dar gaminsiu.
Panašiai darau,žalumynų padažą kur pagrindas bazilikas tepu ant ciabatos,dedu gabalėlį bree sūriaus ir trupuciuką aviečių uogienės ir orkaitėn,užkandžiams liuksas
Sit as padazas labai tinka ant zuvies. Galima zuvi kepti be druskos ir jokiu prieskoniu nedeti, o iskepus ant zuvies uzpilti ir valgyti su siuo padazu. Pasaka … as zuvi kepu orkaiteje.