Spausdinti

Labai tiks, pavyzdžiui, naujametiniam desertui – tada, kai jau tik kavos ir ko nors saldaus… Arba sausio antrosios rytui. Arba tiesiog sekmadienio vakare, geriant arbatėlę su draugėmis.

Kavos pyragas

0
komentarai
93
Porcijos
2 asm.

Reikės:

150 g sviesto
120 g rudojo cukraus
3 kiaušinių
150 g grietinės (30 % riebumo)
4 šaukštų kavos
220 g miltų
1,5 šaukštelio kepimo miltelių

Įdarui:

100 g rudojo cukraus
100 g razinų
200 ml vandens
100 g graikinių riešutų
1 šaukšto cinamono
1 šaukšto maltos kavos
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

Ruošiame tešlą:

1

Į dubenį dedame kambario temperatūros minkštą sviestą, rudąjį cukrų, mušame kiaušinius ir suverčiame grietinę. Viską gerai išplakame elektriniu plakikliu.

2

Į plakinį įpilame 4 šaukštus stiprios kavos ir išmaišome šaukštu (gali būti ir karšta) – tinka ir ruošta aparatu, ir užplikyta puodelyje.

3

Miltus atskirame dubenyje gerai išmaišome su kepimo milteliais ir suberiame į dubenį su sviesto, cukraus ir kiaušinių mase, išmaišome šaukštu.

Reklama
41011

Ruošiame įdarą:

1

Razinas nuplauname, užpilame vandeniu ir pabrinkiname.

2

Į dubenį beriame rudąjį cukrų, pasmulkintus graikinius riešutus, kupiną šaukštą cinamono, šaukštą maltos kavos bei pamirkytas razinas. Viską išmaišome šaukštu.

Kepame pyragą:

1

Renkamės apvalią, atsegamą torto formą. Jos dugną ištiesiame kepimo popieriumi, o kraštus patepame sviestu.

2

Pilame pusę pyrago tešlos į formą ir lengvai paskirstome tešlą mentele ar šaukštu.

3

Ant pirmojo tešlos sluoksnio tolygiai suberiame įdarą. Pasiliekame šiek tiek cukraus, cinamono ir kavos mišinio įdaro dubenyje – juo pabarstysime pyrago viršų.

Reklama
41011
4

Ant įdaro suverčiame likusią tešlą ir vėl lengvai paskirstome ją, o viršų pabarstome įdaro dubenyje likusiu cukraus, cinamono ir kavos mišiniu.

5

Kepame 190 laipsnių orkaitėje apie 40 min.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Sveika Beata 🙂

    Šiandien ryte stebėjau tavo laida ir mąsčiau: rudasis cukrus kurį naudojai labai patraukė akį, nes paprastai kepiniams naudoju šiek tiek kitokį rudą cukrų. Kur galima įsigyti tokį tamsu rudąjį cukrų? Ar šiam pyragui tiktų ir „Dansukker” rudasis cukrus ?

    Lauksiu žinių, beje pyragas atrodo nepaprastai gardžiai! 🙂

  2. sveikos merginos:), ziurejau ir as kaip graziai Beata sukasi virtuveje :). Siandien as irgi ieskojau rudojo cukraus ir radau toki labai tamsu Billington’s cukru „IKI” parduotuveje. Aciu uz recepta ir geru receptu kitais metais :)!

  3. o sakykit, ar isliks skanus pyragas, jei iskepsiu vakare (valgysim tik sekancia diena)
    ar vis tik kepti pries patiekiant 🙂

  4. Esu pirkus DanSukker farino cukrų maksimoje, jei neklystu 500 g. kainavo apie 4 litus. Mane taip pat sudomino šis pyragas, beliko riešutų įsigyti ir naujųjų metų progai iškepsiu jį savo šeimynai. Ačiū Beatai už receptą, už visas puikias idėjas. p.s. įdomu kaip ten su tais šašlykais, ar dar buvo jie valgomi pabėgę ant žarijų 🙂

  5. Labai skanus pyragas,vakar kepiau,tik razinų nelabai mėgstu,tai daugiau dėjau savo džiovintas slyvas,jei kai kam per saldu galima įdėti citrinos cukatų ar paprasčiausiai įtarkuoti žievelių,aš taip darau,jei noriu truputį gaivesmio skonio,o Farino cukraus visada randu didesniam prekybos centre,mačiau ir iki ir maximoj.

  6. Aciu Beatai,ryt kepsiu kavos pyraga,labai sudomino. Daznai daug ka kepu.Patinka kaip Jus seimininkaujat! Graziu svenciu,laimingu Naujuju Metu!

  7. Ačiū, Beata, su dėkinga už puikius receptus – šio pyrago produktai visada namie:)
    Laimingų metų ir sėkmės!

  8. Fantastiškas pyragas. Kepiau Naujųjų belaukiant. Svarbiausia labai greitai sumaišomas. Kepiau kaip, laidoje buvo minėta, 40 minučių. Buvo galima net netikrinti ar iškepė. O jau skonis – mmmmm. Super super super

  9. Aciu Beata uz puiku pyraga, labai skanus ! Esu pastry chef UK , taigi kartais nusigvelbiu kokia ideja is jusu:)

  10. O kiek reikėtų dėti cukraus,jeigu naudosiu paprastą baltąjį? Man per brangus rudas:/

  11. tikrai begalo skanus pyragas. tik turiu viena klausimeli , as kepiau su paprastu cukrumi tai man gavosi sausokas. o klausimelis tai toks:
    kai iskepe pyragas iskilo graziai bet man ji istraukus is orkaites isai eme ir sukrito. ka padariau netaip? gal peranksi istraukiau? gal reikejo ji orkaitei atvesinti?

  12. esu netiksa kalbant apie pyragu kepima 😀 bet sitas pyragas gavosi puikiai 🙂 nerealaus skonio 🙂 tik as dar truputi pridejau fantazijos ir persijojau miltus su kepimo milteliais per sieteli 🙂

  13. Nuostabus pyragas. Siandiena pameginau iskepti – skonis nuostabus. Tik musu seimynai labai jau norejosi sokoladinio padazo 🙂 Aciu uz puikia ideja… manau praskaidrino niuria sekmadienio popiete, nes pajuryje vis lyja… Aciu , Beata

  14. Labas vakaras, as i si pyraga dejau billington melasos cukraus nes kitokio neradau.. Visai skaniai gavosi.. Tik nezinau ar toks tinka?:) Beje ar bus dar nauju Jusu laidu?:)

  15. Dažnai gaminu pagal jūsų receptus ir niekad nenusiviliu! Šiuo taip pat! labai gardus ir gana paprastai pagaminamas!

  16. Pyragas labai skanus. Mažinau cukraus kiekį, bet kiek per saldu buvo vis tiek. Iškilo klausimas: kodėl man gavosi toks plonas pyragas? Ir tešla skystoka, nors dėjau miltų, kiek nurodyta, tačiau pyragas buvo vos kokių 3 cm storio. Mačiau Jūsų laidą, ir įdaro daug, ir tešla tokia standi… Nežinau, ką ne taip dariau…

  17. Miela Beata,kepu šitą jūsų pasiūlytą pyraga,ir iškilo vienas klausimas-kam įdare vanduo?Padariau viską pagal receptą-įdaras nekoks…Kepu,bet turbūt,kažką ne taip padariau…

  18. labai geras receptas, geros proporcijos, mėgstantys kavą nusikąs pirštus iš skanumo : ) ačiū, Beata.

  19. O ar gautųsi šis pyragas jeigu kepčiau stikliniame orkaitės inde, nes neturiu atsegamos torto formos…? ;/

  20. O ar gautųsi šis pyragas jeigu kepčiau stikliniame orkaitės inde, nes neturiu atsegamos torto formos…? ;/

  21. Labai skanus pyragas. Ačiū labai už recepta. Kepiau su paprastų baltų cukrumi, labai gerai gavosi.

  22. Noriu paklausti del kavos kuri dedasi į įdara, tai turėtu buti malta kava (kuri su tirščiais ar tirpi kava)?

  23. Noriu paklausti del kavos kuri dedasi į įdara, tai turėtu buti malta kava (kuri su tirščiais ar tirpi kava)?

  24. Vakar išbandytas, super skanus, tiek karštas, tiek šaltas 🙂 tik gal kiek per didelę kepimo skardą paėmiau, labai plonyčiai sluoksniai gavos, bet tai skonio negadina 🙂

  25. Vakar išbandytas, super skanus, tiek karštas, tiek šaltas 🙂 tik gal kiek per didelę kepimo skardą paėmiau, labai plonyčiai sluoksniai gavos, bet tai skonio negadina 🙂

  26. Nuostabaus skonio pyragas 🙂 Patiko ne tik man, bet ir mano svečiams, visi valgė apsilaižydami pirštelius 🙂 AČIŪ Beata!

  27. Super, faktiškai tik sąžinės dėka vos ne viena suvalgiau :), na šiek tiek ir vyras dar gavo paragauti 🙂

  28. Super, faktiškai tik sąžinės dėka vos ne viena suvalgiau :), na šiek tiek ir vyras dar gavo paragauti 🙂

  29. Siandiena isbandziau sio pyrago receptuka.tikrai labai skanus ir labai graziai isejo.stebiuosi,kad net nesusmego 🙂 kadangi orkaitej musu didzioji dalis pyragu iskyla,o baigus kepti susmenga.

  30. Jau mano firminiu patapo 🙂 Kas ragavo vis prašo, kad tik šiuo pyragu sekantį kartą vaišinčiau. AČIŪ už puikų receptuką.

  31. Jau mano firminiu patapo 🙂 Kas ragavo vis prašo, kad tik šiuo pyragu sekantį kartą vaišinčiau. AČIŪ už puikų receptuką.

  32. Beata,
    norėjau Jūsų paklausti, kokią kavą naudoti ir ar turi būti ji sumalta (neįdarui) ? Būtinos razinos? 🙂

  33. Kepiau paprastoje kvadratinėje skardoje, gavosi plonesnis, bet didesnis 🙂 Receptuką šiek tiek pakeičiau – nedėjau riešutų, bet prie razinų pasmulkinau truputį greipfruto žievelių cukatų. Kitą kartą kepant dėsiu gerokai mažiau cukraus ir nebarstysiu viršaus kava,- kažkaip norisi viso to gerokai mažiau, nei recepte. O šiaip pyragas tikrai neblogas, įdomus ir nenusibodęs.

  34. Labas, Beata!
    O ką galima būtų naudoti vietoje grietinės? Dirbu virėja jūroje, dažnai olandus maitinu Tavo receptais 🙂 čia on board neturime grietinės.. turime mascarpone, philadelphia, grietinėlę.. kaip galėčiau pakeisti groetonę?

  35. Nerealus pyragas… Žmona dabar jį liepia kepti kiekvieną savaitę. Ačiū už nuostabų receptuką..

  36. Sveiki,

    isbandziau ir as Kavos pyraga… 🙂 siaip man pyragai neiseina, tai miltu, tai vel ko per daug perdedu (siandien nusipirkau maistines svarstykles), bet si karta pyragu galeciau net svecius vaisinti ir nebutu geda 🙂
    Aciu, Beata 🙂

  37. Sveiki. Nesu didele kavos pyragu gerbeja, bet visgi ji iskepiau, nes tiek daug teigiamu komentaru si ta reiskia. Pyragas man patiko, vertas demesio. Kepiau ji 26cm skersmens torto formoje, ir kaip jau kazkuriam komentatoriui atsitiko, taip ir man pritruko teslos (teko virsui dadaryti). Kita karta bandysiu 23 cm, nes 20cm atrodo per maza.
    Pyraga palikau iki galo atvesti ir tada jis buvo nuostabus, nes kai paragavau karsta, man pasirode per daug kavos skonio, skonis buvo labai intensyvus. Aciu uz tikrai gera recepta.

  38. O sakykit, valgant pyraga nesijaucia tarp dantu maltos kavos tirsciu is idaro? Isivaizduoju, kad ta malta kava bekepant pyragui turetu isbrinkti ir gausis tirsciai. Tai kaip ten is tiesu yra? Pyraga kepsiu pirma syk ir vesiuos i svecius, tai kazkaip butu nesmagu, jei burnoj velsis kavos tirsciai.

  39. Labai skanus pyragas, tikrai rekomenduoju, ir tikrai dar ne kartą kepsiu 🙂 Ačiū, Beata, už nuostabius receptus ir idėjas, kaip nudžiuginti save ir savo svečius.

  40. Labai skanus pyragas, tikrai rekomenduoju, ir tikrai dar ne kartą kepsiu 🙂 Ačiū, Beata, už nuostabius receptus ir idėjas, kaip nudžiuginti save ir savo svečius.

  41. Nuostabus pyragas,kepu gal jau 5karta:) Si karta dejau razinas ,ismirkytas brendyje,o cinamona pakeiciau kardamono (1arb.sauksteli)labai nekantraudama laukiu ezultato 😉

Rašyti komentarą