Spausdinti

Prašom, štai jums tikras namų virtuvės hitas – vištienos kepsniai su kopūstų salotom. Taip skanu… Pagaliau ir mano vaikai nesiskundė, kad ką čia, mama, prisigalvoji. O tai būtų vištienos kepsneliai pamarinuoti „Dvaro“ kefyre ir patiekti su kopūstų salotomis, gardintomis pačiu skaniausiu grietinės padažu pasaulyje. Aš, aišku, kad darau viską tą pačia dieną – jokių ilgalaikių marinavimų. Štai ir visa paslaptis – norit, kad vaikai valgytų vištienos krūtinėlę, pamirkykit ją „Dvaro“ kefyre prieš tai. Minkštutėlė, tirpstanti burnoje vištiena.

 

 

Kefyre marinuoti vištienos kepsniai

0
komentarai
8
Reklama
41010

Reikės:

400 g vištos krūtinėlių
250 ml „Dvaro“ kefyro (+ 2 papildomi šaukštai)
kelių žiupsnių kario prieskonių arba ciberžolės
žiupsnio džiovinto česnako
kelių žiupsnių maltos paprikos
kelių žiupsnių žolelių mišinio
maltų kvapiųjų pipirų
druskos
2 kiaušinių
maltų džiūvėsėlių
Kaip gaminti?
Reklama
38285
Reklama
41010

Gaminimas

1

Pasiruošiu mėsą, jei nepamirštu, jau iškart po pusryčių – vištos krūtinėlę perpjaunu per pusę išilgai, lengva pamušu, paploninu.

2

Ant viršaus užpilu stiklinę „Dvaro“ kefyro ir dar pridedu druskos, po žiupsnelį kario arba ciberžolės, kvapiųjų arba baltųjų pipirų, paprikos, džiovinų česnakų ir mėgstamų žolelių. Jei turiu laiko, palaikau vištieną šiame marinate. Jei ne, einu prie kepimo iškart.

3

Kiaušinius išplaku su dviem šaukštais kefyro.

Reklama
41011
4

Tuomet reikia išsidėliot tokią gamybos liniją: miltai, kiaušinių plakinys ir džiūvėsėliai. Ir į miltus, ir į džiūvėsėlius įberiam nedaug druskos, pipirų, paprikos, kario, kad skoniai eitu tolygiai ir gražiai visame kepsnyje.

5

Vištienos gabaliuką ramiai ir lėtai pamirkom į miltus, tada į kiaušinį ir pabaigiam su džiuvesėliais.

6

Keptuvėje lengvai apskrudinam po 3 min. kiekvieną pusę. Dedam į šiltą orkaitę, įkaitintą iki 120 C, kad neatvėstų, kol iškepsime kitus kepsnius.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Sveiki, jei kepti orkaiteje, tai kokioje temperaturoje, kiek laiko ir ant kokios programos? Ar reiketu apversti ir nepagaileti aliejaus?

Rašyti komentarą