Prašom, štai jums tikras namų virtuvės hitas – vištienos kepsniai su kopūstų salotom. Taip skanu… Pagaliau ir mano vaikai nesiskundė, kad ką čia, mama, prisigalvoji. O tai būtų vištienos kepsneliai pamarinuoti „Dvaro“ kefyre ir patiekti su kopūstų salotomis, gardintomis pačiu skaniausiu grietinės padažu pasaulyje. Aš, aišku, kad darau viską tą pačia dieną – jokių ilgalaikių marinavimų. Štai ir visa paslaptis – norit, kad vaikai valgytų vištienos krūtinėlę, pamirkykit ją „Dvaro“ kefyre prieš tai. Minkštutėlė, tirpstanti burnoje vištiena.
Kefyre marinuoti vištienos kepsniai
Reikės:
Gaminimas
Pasiruošiu mėsą, jei nepamirštu, jau iškart po pusryčių – vištos krūtinėlę perpjaunu per pusę išilgai, lengva pamušu, paploninu.
Ant viršaus užpilu stiklinę „Dvaro“ kefyro ir dar pridedu druskos, po žiupsnelį kario arba ciberžolės, kvapiųjų arba baltųjų pipirų, paprikos, džiovinų česnakų ir mėgstamų žolelių. Jei turiu laiko, palaikau vištieną šiame marinate. Jei ne, einu prie kepimo iškart.
Kiaušinius išplaku su dviem šaukštais kefyro.
Tuomet reikia išsidėliot tokią gamybos liniją: miltai, kiaušinių plakinys ir džiūvėsėliai. Ir į miltus, ir į džiūvėsėlius įberiam nedaug druskos, pipirų, paprikos, kario, kad skoniai eitu tolygiai ir gražiai visame kepsnyje.
Vištienos gabaliuką ramiai ir lėtai pamirkom į miltus, tada į kiaušinį ir pabaigiam su džiuvesėliais.
Keptuvėje lengvai apskrudinam po 3 min. kiekvieną pusę. Dedam į šiltą orkaitę, įkaitintą iki 120 C, kad neatvėstų, kol iškepsime kitus kepsnius.
Labai skanūs kepsneliai! Mėsytė minkštutėlė ir nesausa.
O jei tą patį viską kept ne keptuvėje ar orkaitėje – išeitų taip pat skaniai?
Atrodo labai skaniai. Gal galite parašyti salotų receptą?
Sveiki, jei kepti orkaiteje, tai kokioje temperaturoje, kiek laiko ir ant kokios programos? Ar reiketu apversti ir nepagaileti aliejaus?
Puikūs kepsneliai, visad pamalonina gomurį 🙂