Spausdinti

Kokie jūsų tobuli vasaros pusryčiai? Man tai didžiulis malonumas vasarą valgyti pusryčius lauke ir, svarbiausia, – nieko neapsisunkinti. Tai noriu su jumis pasidalinti KEFYRO BLYNŲ receptu, kuris yra subalansuotas tobuliems vasaros rytams kad ir kur būtumėt – lietingą rytą namie, sodyboje, prie jūros. VISUR! Tikrai labai greitai užmaišysite tešlą su skaniausiu DVARO kefyru ir prikepsite tris dideles stirtas puriausių blynų.  Kai aš jų draugėms prikepiau sodyboje, sakė – beveik kaip spurgos, kaip kokie mieliniai… Tai kefyras su kepimo milteliais tikrai labai išpurena blynus. O jei jau norit pakylėt šitus blynus į kitą lygį tai dar šalia labai greitai sviesto ir medaus padažą pasigaminkit. Stebuklas paprastume. RECEPTAS – žaibiškas. Tokią tešlą susimaišysite bet kur, nes nieko sverti nereikės, o produktų rasit net ir pačioje mažiausioje kaimelio parduotuvėje.

 

 

Kefyro blynai

14
komentarai
6
Reklama
41010

Padažui

30 g DVARO sviesto
šaukšto medaus
žiupsnio druskos

Tešlai

4 kiaušinių
2 šaukštų cukraus
300 ml DVARO kefyro
4-5 šaukštų miltų
1 šaukšto kepimo miltelių
70 g ištirpdyto DVARO sviesto
kokosų aliejaus ar ghee sviesto (kepimui)
Kaip gaminti?
Reklama
38285
Reklama
41010

Gaminimas

1

Kiaušinius išplakame su cukrumi ir žiupsniu druskos, kad lengvai suputotų. Įpilame kefyrą, lengvai išmaišome.

1

Miltus tiesiog kupinais šaukštais dedame į tešlos vidurį. Ant jų suberiame kepimo miltelius ir imame maišyti tešlą nuo viduriuko – tada miltai gerai išsimaišo ir tešloje nelieka gumuliukų. Supilame išlydytą sviestą ir gerai išmaišome. Keptuve sutepame kokosų aliejumi arba ghee sviestu ir kepame blynus.

1

Gaminame sviesto ir medaus PADAŽĄ: 30 g DVARO sviesto ištirpdome prikaistuvyje, kai jau sviestas visai ištirpęs, išjungiame kaitrą ir dedame didelį šaukštą medaus. Nebekaitiname! Beriame žiupsnį druskos ir išmaišome. Gardiname padažu blynus ir mėgaujamės!

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Miela Beata,
    Ar ištikrųjų šių blynu teslai reikia šaukšto kepimo miltelių ? Gal šaukštelis kepimo miltelių?

    • Dėjau šaukštą, kad gerai iškeltų, bet galite ir pamažinti, jei norisi ne tiek daug.

Rašyti komentarą