Aš tam reikalui visada turiu Pauluns javainių ir granolos spintelėje (na, aišku, ne tik kepiniams, bet ir užkandžiui su jogurtu ar vaisiais jie man patinka)! Keksiukai su Pauluns granola arba javainiais – greitai pagaminami ir labai skanūs. Sakysit, o kaip čia taip – javainius berti į keksiukų tešlą? Pirmiausia, tai jie labai skaniai praturtina tešlą, Pauluns granolos ir dribsnių švari ir gryna sudėtis – pilna riešutų, vaisių, skaidulų ir jokio cukraus! Ir čia Paulúns #REKLAMA, bet aš pati mielai jų javainius ir dribsnius valgau, mėgstu ir vis sugalvoju, su kuo suporuoti. O šie keksiukai, į kurių tešlą bėriau Pauluns supermusli su braškėmis ir avietėmis, tiesiog dingo, išgaravo iš lėkštės ir turėjo mega pasisekimą. Šiuose tikrai mažiau cukraus nei įprastuose keksiukuose!
Keksiukai su javainiais ir avietėmis
Tešlai:
Trupiniams:
Gaminimas
Gaminame trupinius: minkštą sviestą įtriname pirštais su Pauluns supermusli dribsniais. Atidedame.
Gaminame tešlą: minkštą sviestą išsukame plakikliu su cukrumi, po vieną įmušame kiaušinius ir išplakame iki purumo. Galiausiai sudedame trintus bananus. Kitame dubenyje sumaišome miltus, Pauluns supermusli dribsnius, druską ir kepimo miltelius. Šlapius ingredientus supilame į sausų ingredientų dubenį ir lengvai išmaišome.
Keksiukų formeles beveik iki viršaus užpildome tešlą. Į jos vidų įspaudžiame po 1-2 avietes, o viršų pabarstome trupiniais.
Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes.