Jeigu mėgstate purius ir kvapnius keksiukus, tačiau vis nesiryžtate patys išsikepti, imkite ir išbandykite šį miltų mišinį – tiesiog negali nepavykti! Į paruoštą tešlą galite įdėti uogų, obuolių, kriaušių, įtarkuoti apelsino ar citrinos žievelės, įberti saują razinų, spanguolių arba skrudintų smulkintų graikinių riešutų. Avižiniai miltai turi mažiau glitimo ir yra maloniai salsvo skonio, todėl su šiais miltais ypač smagu kepti pyragus ir keksiukus.
Keksiukai su morkomis ir avižų sėlenomis
Reikės:
Kremo kepurėlėms:
Gaminimas
Į dubenį supilkite „Beatos virtuvė” miltinį mišinį keksiukams ir nuolat maišydami supilkite vandenį ir aliejų (arba sviestą). Maišykite, kol neliks sausų miltų gumulėlių.
Tešlą išpilstykite į 12 keksiukų formelių ir kepkite apie 20–25 minutes iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje.
Keksiukams su morkomis ir avižų sėlenomis labai tinka šio kremo kepurėlės, bet skaniausiai galite valgyti keksiukus ir be šio kremo… Jei visgi gaminsite kremą: į dubenėlį sudėkite kreminį sūrį ir pusę kiekio cukraus miltelių ir viską gerai išplakite elektriniu plakikliu.
Kitame dubenėlyje iki lengvų putų išplakite atšaldytą grietinėlę su likusiais cukraus milteliais – svarbu neperplakti. Į kreminį sūrį sudėkite grietinėlę ir šaukštu arba silikonine mentele išmaišykite. Jeigu kremas nelaiko formos, galima dar trumpai paplakti.