Spausdinti

Jeigu mėgstate purius ir kvapnius keksiukus, tačiau vis nesiryžtate patys išsikepti, imkite ir išbandykite šį miltų mišinį – tiesiog negali nepavykti! Į paruoštą tešlą galite įdėti uogų, obuolių, kriaušių, įtarkuoti apelsino ar citrinos žievelės, įberti saują razinų, spanguolių arba skrudintų smulkintų graikinių riešutų. Avižiniai miltai turi mažiau glitimo ir yra maloniai salsvo skonio, todėl su šiais miltais ypač smagu kepti pyragus ir keksiukus.

 

Keksiukai su morkomis ir avižų sėlenomis

1
komentarai
0
Porcijos
12 asm.

Reikės:

1 pakelio "Beatos virtuvė" miltinio mišinio „Keksiukai su morkomis ir avižų sėlenomis“
140 ml aliejaus arba 140 g išlydyto sviesto
170 - 250 ml šalto vandens

Kremo kepurėlėms:

200 g kreminio sūrio
150 g plakamosios grietinėlės (35 proc.)
50–80 g cukraus miltelių
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Į dubenį supilkite „Beatos virtuvė” miltinį mišinį keksiukams ir nuolat maišydami supilkite vandenį ir aliejų (arba sviestą). Maišykite, kol neliks sausų miltų gumulėlių.

2

Tešlą išpilstykite į 12 keksiukų formelių ir kepkite apie 20–25 minutes iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje.

3

Keksiukams su morkomis ir avižų sėlenomis labai tinka šio kremo kepurėlės, bet skaniausiai galite valgyti keksiukus ir be šio kremo… Jei visgi gaminsite kremą: į dubenėlį sudėkite kreminį sūrį ir pusę kiekio cukraus miltelių ir viską gerai išplakite elektriniu plakikliu.

Reklama
41011
4

Kitame dubenėlyje iki lengvų putų išplakite atšaldytą grietinėlę su likusiais cukraus milteliais – svarbu neperplakti. Į kreminį sūrį sudėkite grietinėlę ir šaukštu arba silikonine mentele išmaišykite. Jeigu kremas nelaiko formos, galima dar trumpai paplakti.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003

Rašyti komentarą