Šį savaitgalį siūlau mėgautis orkaitėje gamintu maistu, nes net ir košę savaitgalio pusryčiams galima pasigaminti orkaitėje! Ar bandėt kada? Parodysiu jums saldų vaiantą – tai avižinė košė, turtinga vaisių, riešutų, cinamono. Tikras smaližių džiaugsmas.
Kepta avižinė košė su vaisiais ir riešutais
Reikės:
Gaminimas
Bananą ir kriaušę supjaustome nedideliais gabalėliais ir suberiame į didelį dubenį.
Peiliu pasmulkiname riešutus, džiovintus vaisius ir juos kartu su avižiniais dribsniais siučiame į tą patį dubenį. Beriame cinamono, druskos ir gerai išmaišome. Pilame pieną, grietinėlę, vanilės ekstraktą ir du išplaktus kiaušinius ir darkart išmaišome.
Stačiakampę kepimo formą ištepame sviestu. Supilame visą dubens turinį ir siunčiame į iki 160 laipsnių įkaitintą orkaitę kepti apie 40 minučių. Arba paliekame šaldytuve pernakt. Per šį laiką košė spės dar geriau išbrinkti, ryte atsikėlus beliks tik pašauti orkaitėn ir laukti pusryčių.
Wow kas per skanumymas. Kai pamaciau kad be pridetinio cukraus is kart ejau isbandyti ir tikrai labai labai skanu, as dar svieziu avieciu saldytuve “verkianciu” turejau tai idejau ir dali kepiau keksiuku formoj labai super mano mazam pipirui kai pasivaiksciot ant ilgiau iseinam. Tikrai kepsiu dar ne viena karta. Labai aciu uz nuostabu recepta ❤️