Šį kartą puikiai skumbrei į porą tiko paprastos morkų ir obuolių salotos su petražolėmis ir tais aštriais, iš Jorkšyro atsigabentais, krienais. Rūgštumui ir sūrumui aš labai esu pamėgusi ume plum padažą, kuris ir rūgštus, ir sūrus viename. Štai tokie mano pietūs. Paprasti, bet ne prasti.
Kepta skumbrė su rugine plutele ir morkų bei obuolių salotos su krienais ir petražolėmis
Žuviai:
Salotoms:
Gaminimas
Iš skumbrės paruošiame filė – perpjauname išilgai, išimame kaulą. (Skumbrė – minkšta žuvis, tai vidinėje pusėje jos mėsa truputį prasiskleis, kol išimsime visus kaulus, bet nieko čia tokio.) Odos nelupsime.
Pabarstome žuvį druska ir pipirais ir apvoliojame rupiuose ruginiuose miltuose.
Klojame skumbrę į įkaitintą keptuvę oda į apačią ir kepame kokias 3-4 minutes (žuvis kepdama pradės trauktis ir garbanotis). Po to apverčiame ir gerai apkepame iš viršutinės pusės.
Salotoms šiaudeliais sutarkuojame morkas ir obuolį. Sudedame smulkintas petražoles, krienus, majonezą, ume plum ir viską sumaišome.
Dedame didelį šaukštą salotų plius klojame iškeptą skumbrės puselę.
Labai sudomino salotos, kažkas negirdėto ir įdomaus. Išbandysiu būtinai 🙂