Spausdinti

Šį kartą puikiai skumbrei į porą tiko paprastos morkų ir obuolių salotos su petražolėmis ir tais aštriais, iš Jorkšyro atsigabentais, krienais. Rūgštumui ir sūrumui aš labai esu pamėgusi ume plum padažą, kuris ir rūgštus, ir sūrus viename. Štai tokie mano pietūs. Paprasti, bet ne prasti.

 

 

Kepta skumbrė su rugine plutele ir morkų bei obuolių salotos su krienais ir petražolėmis

0
komentarai
1
Porcijos
2 asm.

Žuviai:

1 skumbrės
kelių šaukštų ruginių miltų
druskos, pipirų

Salotoms:

kelių morkų
1 obuolio
saujelės petražolių
1 šaukštelio krienų
trupučio majonezo
1 šaukštelio ume plum padažo (arba citrinos sulčių ir druskos)
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Iš skumbrės paruošiame filė – perpjauname išilgai, išimame kaulą. (Skumbrė – minkšta žuvis, tai vidinėje pusėje jos mėsa truputį prasiskleis, kol išimsime visus kaulus, bet nieko čia tokio.) Odos nelupsime.

2

Pabarstome žuvį druska ir pipirais ir apvoliojame rupiuose ruginiuose miltuose.

3

Klojame skumbrę į įkaitintą keptuvę oda į apačią ir kepame kokias 3-4 minutes (žuvis kepdama pradės trauktis ir garbanotis). Po to apverčiame ir gerai apkepame iš viršutinės pusės.

Reklama
41011
4

Salotoms šiaudeliais sutarkuojame morkas ir obuolį. Sudedame smulkintas petražoles, krienus, majonezą, ume plum ir viską sumaišome.

5

Dedame didelį šaukštą salotų plius klojame iškeptą skumbrės puselę.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai

Rašyti komentarą