Kartais verta leisti organizmui pailsėti nuo mėsos. Jei artimiausią mėnesį nesiekiate užsiauginę raumenų kalną laimėti „Geležinio žmogaus“ varžybas, tai tinkamai mitybos grandinei užtikrinti ir baltymams atstovauti visiškai pakaks fetos. Orkaitėje keptas baklažanas puikus tuo, kad išlaiko ypatingą skonį ir nevirsta riebalų prisigėrusia kempine.
Receptas gimė atsitiktinai, kai iš šaldytuvo į mane priekaištingai žvelgė kelias dienas ten užsilikęs baklažanas. Manau, pavyko puikiai. Pabandykite ir jūs.
Keptas įdarytas baklažanas su grikiais, pomidorais ir burokėlių paštetu
Baklažanas
Burokėlių paštetui
Gaminimas
Gaminame: baklažaną perpjauname pusiau. Minkštimą įpjauname kryžmai (skersai ir išilgai). Pašlakstome aliejumi, pagardiname pipirais ir druska.
Orkaitę įkaitiname iki 200 °C temperatūros, ant skardos dedame baklažaną ir kepame 30 minučių.
Pomidoriukus perpjauname į kelias dalis ar pusiau. Burokėlių paštetui: į maisto kombainą sudedame visus paštetui skirtus produktus ir sutriname, kad konsistencija būtų kaip košelės. Galite naudotis ir maisto smulkintuvu. Iškepusio baklažano minkštimą sumaigome šakute ir šaukštu sudedame į dubenį. Ten pat suberiame virtus grikius, dalį pjaustytų pomidoriukų (kitus pasilikite, papuošite paruoštą patiekalą), sutrupiname fetą ir išmaišome.
Masę sudedame į išskobtą baklažano puselę ir dar pakepame orkaitėje apie 10 minučių, kol įdaras sušils.
Patiekiame su burokėlių paštetu ir šviežiomis gražgarstėmis.