Jau pats laikas prisiminti per vasarą primirštus šakniavaisius. Aš pati pulsiu į burokėlius. Burokėlis, kaip ne kartą esu sakiusi, man yra daržovių daržovė. Valgyti juos šviežius – tikra laimė. O jei dar jis skaniai orkaitėje paskrudintas, sėklomis pabarstytas ir įdomesniu aliejumi pašlakstytas, tai – pasakiška daržovė!
Keptų burokėlių salotos su kanapių aliejumi
Reikės:
Gaminimas
Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių. Nuskutame pastarnokus ir burokėlius, supjaustome panašaus dydžio gabalėliais. Pašlakstome alyvuogių aliejumi, užberiame druskos, kmynų ir šauname kepti apie 20 minučių, kol daržovės suminkštės.
Obuolį supjaustome plonais griežinėliais. Įkaitintoje keptuvėje 3–4 minutes pakepiname kanapių sėklas.
Salotų dubenyje sumaišome abiejų rūšių lapelius, suberiame kepintas kanapių sėklas, obuolių griežinėlius. Sudedame šiek tiek atvėsusius burokėlius ir obuolius, užberiame žiupsnį druskos ir juodųjų pipirų, viską gerai išmaišome. Pašlakstome kanapių aliejumi „Anira“, įpilame šaukštą obuolių acto ir darkart viską išmaišome.
Šiose salotose burokėliui akompanuos kanapių aliejus „Anira“. Šis pirmo spaudimo šaltai spaustas nerafinuotas kanapių aliejus netinka kepti, bet gerai dera salotų padažuose ar ruošiant užtepėles. Skanus „Anira“ aliejus ir su virtomis bulvėmis ar naminės baltos duonos rieke ir žiupsniu druskos. Be to, kanapių aliejus vertingas, jis omega 3 ir omega 6 riebalų rūgščių šaltinis, bene vienintelis iš visų aliejų turi vitamino D. Svarbu atidarius butelį nelaikyti šviesoje ir kuo greičiau suvartoti.