Spausdinti

Pristatau jums spalvotas salotas – daržovių komplektą su sūriuoju halumiu ir minkštąja glotniąja buivolės pieno mocarela. Čia ir keptų daržovių yra: keptas muskatinis moliūgas, grilyje pakepintos cukinijos, orkaitėje iškeptos paprikos, granatų sirupas ir sumac – rūgščių džiovintų žagrenio uogų trupiniai. Recepto priešistorė štai čia.

 

Spalvotos keptų daržovių salotos su mocarela ir halumiu

0
komentarai
9
Porcijos
5 asm.
Kepimo, virimo laikas
30 min.

Reikės:

1 pakelio halumio
1 pakelio bufala mocarelos
400 g moliūgo
1 cukinijos
poros saujų vyšninių pomidorų
1 super didelės raudonos paprikos
vieno pakelio gražgarsčių
balzaminio acto sirupo
citrinos
alyvuogių aliejaus
juodųjų pipirų
1 šaukšto granatų sirupo (Eastanbul yra visokių rūšių)
0,5 šaukštelio sumac
druskos
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Moliūgą nulupam, supjaustom ir tiesiog dedam į skardą ir į orkaitę. Tegul 30 min kepa 180 C.

2

Tegul ir paprika kepa, ji keps truputį ilgiau, ir būtų gerai, kad ji būtų aukščiau orkaitėje, kad apskrustų. Kai iškeps, nulupsime jai odelę, ir viskas.

3

Cukiniją supjaustom riekelėm. Apkepam ant grilio keptuvės trumpai iš abiejų pusių, atidedam.

Reklama
41011
4

Iškepusį moliūgą sumaišom su sumac ir granatų sirupu, pabarstom druska ir pipirais, tegul laukia savo eilės.

5

Dėliojam viską į lėkštes: paprikos juosteles be odos, cukiniją, moliūgą, pomidorus, nuplautas gražgarstes, šalia gabaliukus bufala mocarelos. Viską pašlakstom balzaminio acto sirupu.

6

Dabar halumio eilė: jei turite grilio keptuvę, kepkite ant jos. Jei neturite, tai paprasta keptuvė tiks, tik galbūt reikės aliejaus alyvuogių įpilti. Halumį supjaustom riekelėm ne per plonom ir kepam, apskrudinam gerai. Net jei kepat grilio keptuvėje, patepkite gabaliukus aliejumi. Aš kepiau to nepadarius, tai ne visi vienodai norėjo atšokti. Va štai ir viskas. Pamėginkite. Net neabejoju, halumis jums patiks.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Sveiki,
    Kas yra halumis? Googlinau, bet nieko neradau.
    Taip pat, ar bufala mocarela kuom nors skiriasi nuo paprastos mocarelos?

  2. Halloumi šiaip labai didelis gėris yra. Man gal kartais sūrokas, bet tada daržoves mažiau sūdyti reikia 🙂 Mes su mano žmogum jį po praeitų metų kelionės į Graikiją aptikom, tai jei važiuojam į gamtą su griliu visada nusiperkam, o jei namie – į keptuvę šiek tiek sviesto ir lengvai pakepinam. Valgom su „ką turiu šaldytuve” šviežių daržovių salotom. Paprasta, bet tikrai labai skanu 🙂

  3. Sveiki, gal žinote, kur galima įsigyti Halloumi surio? niekur nerandu Kaune..Būsiu dėkinga už nuorodą

  4. Sveiki, Inesa. Kadangi susidūriau su ta pačia problema dėl halloumi sūrio įsigijimu, tai pradėjau pati jį įsivežti. Jei vis dar jo ieškot, mielai padėsiu 🙂

  5. Beata, nesupratau, kame reikalas: ar tikrai tas granatu sirupas turi but rugstus? Toks, kad net zanda sutraukia 🙂 plius dadedu sumak prieskoniu ir gaunasi dar rugsciau…nebedrysau moliugo isvis det i salotas, nes jie ziauriai rugstus…ar cia sirupas netoks?…

Rašyti komentarą