Spausdinti

Lietingu oru gerą nuotaiką palaikykime kepdami pyragus! Prieš jūsų akis nesudėtingas, bet labai skanus obuolių ir varškės apkepas su trupiniais kaip tik sekmadienio susitikimui su artimaisiais ar kaimynais.

 

Keptų obuolių ir varškės apkepas

13
komentarai
4
Porcijos
8 asm.

Apkepui:

1 kg obuolių
2 šaukštų nerafinuoto cukranendrių cukraus
šaukšto cinamono
20 g sviesto
500 g varškės
4 kiaušinių
100 g cukraus
100 g grietinės
50 g lydyto sviesto
šaukštelio vanilės pastos

Trupiniams:

100 g sviesto
50 g migdolų miltų
100 g avižinių dribsnių
50 g miltų
2–3 šaukštų nerafinuoto cukranendrių cukraus
druskos
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Obuolius supjaustome skiltelėmis, išimame sėklalizdžius ir su visa odele (jei obuoliai iš savo ar kaimyno sodo) sudedam į puodą. Į obuolius beriame porą šaukštų rudojo cukraus, šaukštą cinamono, sudedame 20 g sviesto ir užkaičiame. Uždengę dangtį, vis pamaišydami leidžiame trumpai pasitroškinti, kol išsiskirs sultys ir obuoliai suminkštės.

2

Gaminame trupinius. Į dubenį beriame kubeliais supjaustytą šaltą sviestą, beriame druskos ir 2-3 šaukštus cukraus, abiejų rūšių miltus ir avižinius dribsnius. Viską pirštais sumaigome, kad susidarytų drėgni riebūs trupiniai.

 

3

Gaminame varškės sluoksnį. Varškę ištriname elektriniu trintuvu kartu su cukrumi, grietine, lydytu sviestu, vanile ir kiaušinių tryniais. Baltymus išsaugome ir supilame į kitą dubenį – juos elektriniu plaktuvu išplaksime iki standumo ir mentele lengvai įmaišysime į varškės masę.

Reklama
41011
4

Imame stačiakampę kepimo formą ir į ją supilame visus troškintus obuolius. Ant viršaus paskirstome varškės masę ir tolygiai barstome paruoštus trupinius.

5

Kepame apie 30 minuičų 190 laipsnių orkaitėje. Skanaujame dar karštą arba jau atvėsusį.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Mūsų šeimoje berniukams neįsiūlysi nei uogų, nei obuolių. Jiems patinka varškės apkepas, bet tradicinis. Gal būt yra įdomių variantų su žalumynais ar daržovėmis.
    Ačiū už labai fainus receptus.

Rašyti komentarą