Mano mylimiausias rudens derliaus naikinimo būdas – viską komandiruoti į orkaitę geram pusvalandžiui, kad skaniai pasikaramelizuotų, o tada greit į puodą ir sutrinti kartu su mėgstamu sultiniu. Išeina tobula sriuba kas kartą! O šįkart sugalvojau tokią sriubą DAR pagerinti varškės kukuliukais, kurie savo švelnia prigimtim tobulai papildo sriubą, o be to ir praturtina ją baltymais.
Keptų pomidorų sriuba su varškės sūrio kukuliais
Sriubai:
Varškės sūrio kukuliams:
Gaminimas
Verdame sriubą:
Pomidorus perpjauname pusiau ir šaukštu išskobiame sėklytes į atskirą dubenėlį. Pomidorus dedame į kepimo skardą kartu su stambiai supjaustytais svogūnais, pastarnokais, paprikomis, morkomis, cukinijomis, pastarnokais. Dedame česnako skilteles, čiobrelių šakeles, vieną ar dvi aitriąsias paprikas, pagardiname druska ir alyvuogių aliejumi ir šauname kepti į iki 200 laipsnių orkaitę (arba 170 laipsnių, jei orkaitė turi vėjelio funkciją) ir kepame apie 40 minučių, kol visų daržovių skoniai susikoncentruos.
Iškepusias daržoves išverčiame į puodą, kuriame virsime sriubą. Ten supilame išsaugotas pomidorų sėklytes su visu skysčiu, įpilame sultinio ir užverdame.
Sutriname sriubą elektriniu trintuvu iki lygios konsistencijos ir pagardiname keliais šaukštais balzaminio acto.
Serviruojame. Į lėkštę pilame sriubos, ant viršaus atsargiai patupdome varškės kukulius. Pabaigoje pagardiname alyvuogių aliejumi ir šviežių bazilikų lapeliais.
Gaminame varškės sūrio kukulius:
Dubenyje šakute sutriname varškės sūrį su kiaušiniais bei smulkintomis žolelėmis. Beriame miltų ir dar kartą išmaišome, kad tolygiai pasiskirstytų.
Kitam puode užverdame vandenį ir jį padruskiname. Darbuodamiesi dviem šaukštais arba tiesiog drėgnomis rankomis formuojame nedidelius varškėtukus ir metame juos į ramiai verdantį vandenį. Svarbu, kad stipriai nekunkuliuotų, kad mūsų varškėtukai nesubyrėtų. Kukuliai išvirs per porą minučių, tada juos išgriebiame kiaurasamčiu ir perkeliame į lėkštę.