Super greita ir maistinga vakarienė, kuriai paruošti produktų tikrai rasite ir mažesnėje parduotuvėje čia pat už kampo. O aromatingas ir stiprus grikių ir lašišos duetas suteiks malonaus sotumo po rimtos darbo dienos. Tikra laimė lėkštėje!
Keptuvėje kepta lašiša su šviežių pomidoriukų padažu ir grikiais su morkomis
Ingredientai
Grikiams su morkomis
Gaminimas
Pirmiausia per pusę supjaustome slyvinius pomidorus ir sumaišome su kaparėliais, actu bei druska. Atidedame.
Keptuvėje įkaitiname du šaukštus aliejaus. Česnaką susmulkiname, imbiero šaknį sutarkuojame, aitriąją papriką pasmulkiname peiliu ir viską suverčiame į keptuvę.
Švariai nuplautų žaliųjų citrinų žieveles nutarkuojame, sultis išspaudžiame į keptuvę. Supilame ir sojų padažą bei medų, pakaitiname apie minutę, kol sumažės skysčio ir padažas šiek tiek sutirštės.
Išverdame grikius. Morkas sutarkuojame ir pakepame keptuvėje su aliejumi, kol suminkštės. Morkas suberiame į grikius, sumaišome. Laikome šiltai.
Kitoje gerai įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių po tris minutes apkepiname lašišą. Perkeliame ją į keptuvę su padažu ir dar porą minučių pakaitiname.
Tuo metu su likusiu šaukštu aliejaus įkaitiname dar vieną keptuvę, suverčiame pamarinuotus pomidorus ir vis pamaišydami kepame ant vidutinės kaitros apie dvi minutes, kol pomidorai suminkštės.
Lašišą patiekiame su šiltais pomidorais bei grikiais su morkomis.
Labai skanus egzotiskas patiekalas