Rimtai lengva vakarienė italijos ritmu, palepinti save ir artimuosius.
Kiaulienos kepsnys su šalavijais ir keptomis daržovėmis
Reikės:
Gaminimas
Įkaitiname orkaitę iki 180 °C ir paruošiame daržoves, nes jos keps ilgiausiai. Svogūnus supjaustome pusžiedžiais. Kiekvieną obuolį padalijame į maždaug 6–8 skilteles, išimame sėklas. Paprikas perpjauname pusiau, išimame sėklas ir supjaustome stambiomis juostelėmis.
Dubenėlyje sumaišome daržovių padažo ingredientus. Gilesniame kepimo inde sumaišome supjaustytas daržoves ir obuolius, užpilame padažu, įmetame kelis laurų lapus, pamaišome ir šauname į orkaitę – joms kepti iš viso reikės 30 minučių. Pamaišome vieną ar du kartus.
Sprandinę supjaustome maždaug 1–1,5 cm storio kepsniais. Jei pjausnys nevienodo storio, storiausias jo vietas šiek tiek įpjauname, kad tolygiai keptų. Abi kepsnio puses pagardiname druska ir pipirais.
Daržovėms orkaitėje likus kepti maždaug 10 minučių, į keptuvę dedame gabalėlį sviesto, įpilame šlakelį aliejaus, suberiame šalavijų lapelius.
Keptuvei ir riebalams gerai įkaitus, sudedame kepsnius ir kiekvieną kepsnio pusę paskrudiname 2–3 minutes. Sumažiname kaitrą ir kepame dar 3–4 minutes pavartydami ir vis pašlakstydami riebalais iš keptuvės.
Beveik iškepusią mėsą nuimame nuo kaitros, uždengiame keptuvės dangčiu arba folija ir paliekame pastovėti dar keletą minučių, kad būtų sultingesnė. Labai svarbu jos neperkepti.
Daržoves ištraukiame iš orkaitės, dedame į lėkštę ir pašlakstome padažu. Greta guldome sultingą kepsnį.
Puikus receptas. Labai skanus ir paprastai paruošiamas. Ačiū!