Pradėkime nuo lietuviškos klasikos: svogūnai, ruginė duona ir džiovinti baravykai. Šie zrazai sodraus skonio, turtingi ir lietuviški. Prie jų fantastiškai tiks avižinių bei perlinių kruopų ir grybų košė, orkaitėje keptos bulvės arba bulvių ir raugintų kopūstų apkepas. Tai nebūtinai pats gražiausias, bet tikrai labai skanus patiekalas.
Kiaulienos zrazai su baravykais ir rugine duona
Reikės:
Gaminimas
Kiaulieną supjaustome maždaug centimetro storio kepsniais, juos išmušame ir išploniname. Kiekvieną gabaliuką pasūdome ir pabarstome šviežiai grūstais
Ruošiame įdarą. Baravykus užpilame karštu vandeniu ir leidžiame jiems iš Smulkiai supjaustome šoninę ir paspirginame, kad išleistų riebalus. Į keptuvę beriame smulkiai supjaustytus svogūnus ir lėtai kepiname apie 20 minučių. Smulkiai supjaustome išmirkusius baravykus ir krečiame kepti prie svogūnų. Nuo baravykų likusį skystį pilame ant svogūnų (paskutinius šaukštus su nuosėdomis išpilame), jei norisi, įpilame ir balzaminio acto, ir leidžiame viskam pasitroškinti, kad nugaruotų maždaug pusė skysčio.
Duoną susmulkiname iki trupinėlių. Sumaišome juos su keptuvės turiniu, pasūdome, beriame pipirų ir smulkintų petražolių. Palaukiame, kol šiek tiek atvė
Ant išmuštos mėsos dedame šaukštą įdaro ir susukam Glaudžiai surikiuojame vieną zrazą šalia kito ir kepame orkaitėje apie 45 minutes, kol gražiai apskrus viršus.