Gardžioms salotoms pagaminti prireiks tik saujelės ingredientų, o kartūs kiaulpienių lapai puikiai tiks prie riebios žuvies ar mėsos patiekalų. Kartumą salotose puikiai atsveria salstelėjęs pankolis ir razinos, o ir šiaip ,šio skonio nereikėtų vengti – sakoma, kad jis padeda gerinti virškinimą ir sureguliuoti cukraus kiekį kraujyje. Pienių lapuose slypi gausybė sveikatinančių vitaminų ir mikroelementų – būtų tikrai apmaudu nepasinaudoti jų teikiama nauda.
Kiaulpienių lapų ir pankolių salotos
Reikės:
Gaminimas
Švariai nuplauname ir nusausiname kiaulpienių lapus. Plonomis juostelėmis supjaustome pankolį. Daržoves sudedame į dubenį, ten pat beriame saują razinų.
Atskirame indelyje sumaišome aliejų, medų, actą ir prieskonius. Padažu apliejame daržoves, išmaišome ir patiekiame.