Spausdinti

Išskirtinio, ne tik vaizdo, bet ir skonio salotos. Orkaitėje keptos kriaušės su medumi ir cinamonu stebuklingai karamelizuojasi. Prie jų parmezanas ar kitas kietas sūris ir ryškiasplavis rūgštus granatas – išskirtinio, ne tik vaizdo, bet ir skonio derinys.

Kietojo sūrio salotos su kriaušėmis ir granatų sėklomis

0
komentarai
5
Porcijos
2 asm.
Gaminimo laikas
20 min.
Kepimo, virimo laikas
25 min.

Salotoms:

poros saujų gražgarsčių
poros saujų salotų lapų
4 didelių kriaušių
didelio žiupsnio cinamono
šaukštelio medaus
šaukšto alyvuogių aliejaus
1 granato
100 g kietojo sūrio (Parmezano ar kito panašaus)

Užpilui:

1 
šaukšto balzaminio acto kremo
2 
šaukštų obuolių acto
1/2
 šaukštelio jūros druskos
1/4 
šaukštelio juodųjų pipirų
3 šaukštų alyvuogių aliejaus
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Įkaitinkite orkaitę iki 200˚C. Paruoškite padažą: dubenėlyje sumaišykite balzaminio acto kremą, obuolių actą, druską bei pipirus, kol druska ištirps. Įmaišykite alyvuogių aliejų ir leiskite padažui pastovėti kambario temperatūroje.

2

Nulupkite kriaušes, perpjaukite pusiau ir išskobkite sėklas.
Dubenėlyje sumaišykite cinamoną, aliejų ir medų bei šiame mišinyje apvoliokite kriaušių puseles.

3

Dėkite kriaušes į sviestiniu popieriumi išklotą skardą ir kepkite orkaitėje (grilio funkcija), kol apskrus ir gražiai paruduos (apie 25 min.). Kai kriaušės apkeps – išimkite iš orkaitės ir leiskite atvėsti.

Reklama
41011
4

Nuplaukite ir nusausinkite salotas. Jei reikia – suplėšykite jas gabalais.
Granatą perpjaukite pusiau ir iškratykite sėklytes: laikykite perpjautą granatą virš dubens perjauta puse žemyn ir stipriai padaužykite jį šaukštu.
Dubenyje pusę granatų sėklų sumaišykite su salotų lapais ir gražgarstėmis.
Į tą patį dubenį įtarkuokite arba suberkite plonomis juostelėmis supjaustytą sūrį.

5

Imkitės padažo – lėtai pilkite jį į salotų dubenį ir vis pamaišykite, kad salotos gražiai pasidengtų. Taip supilkite visą padažą.
Į lėkštę dėkite keptą kriaušę, salotų salpus, pabarstykite likusiomis granatų sėklomis ant viršaus.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Labai skanios salotos, ačiū už receptą! Užpilui dėjau balzamiko padažą, truputį citrinos sulčių vietoje acto, nes acto nemėgstu. Visa kita pagal receptą. Skoniai puikiai dera!

  2. išbandžiau salotas, o kadangi granatos ne taip lengvai kramtosi jas pakeičiau džiovintomis spanguolėmis, super gavosi. DĖKUI. Manau pakartosiu jas dažniau

Rašyti komentarą