Vištienos ketvirčiai kinų virtuvės stiliumi! Puikūs puikūs, laabai aromatingi ir turtingo skonio. Iškepti su slyvomis, paskaninti kinišku penkių prieskonių mišiniu- tikrai puikus ir turtingas derinys.
Kinų virtuvės įkvėpta vištiena su slyvų padažu
Reikės:
Penkių prieskonių mišinys:
Gaminimas
Gaminame prieskonių mišinį. Visus prieskonius sudedame į kavamalę ir smulkiai sumalame.
Ruošiame marinatą vištienai.Į dubenėlį smulkia tarka sutarkuojame imbiero šaknį, česnako skilteles, pilame kepintų sezamų aliejų, dedame medų ir beriame druską bei 2-3 kupinus šaukštelius penkių prieskonių mišinio. Viską gerai išmaišome. Vištos ketvirčius lengvai įpjauname per storiasią vietą, kad marinatas lengviau prasiskverbtų ir mėsa greičiau iškeptų. Marinatu kruopščiai ištriname mėsą ir išdėliojame ant kepimo skardos.
Stambiomis riekėmis supjaustome nedidelį moliūgą, dėliojame į skardą šalia vištienos. Taip pat į skardą sudedame perpus perpjautas slyvas ir smulkintą svogūną, sumaišytus su likusiu mėsos marinatu (jei jo liko).
Kepame iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių. Iškepusią vištieną ir moliūgo riekes dėliojame į serviravimo lėkštę. Iš viso to, kas likoje kepimo skardoje, pagaminame gardų slyvų padažą – viską sudedame į elektrinio trintuvo indą, pagardiname sojų padažu, balzaminiu actu, aitriosiomis paprikomis ir sutriname iki glotnumo. Viską patiekiame pagardinę smulkintais svogūnų laiškais ir kalendromis.
Vakar išbandyta, namai pakvipo nuostabiausias aromatais, labai skanu, ačiū už naujus skonius