Kadaise labai mėgau klasikinį prancūzišką pudingą – klafutį. Vasarą rimtai investuoju į uogų šaldymą, todėl iki pat pavasario ir naujo uogų sezono šaldiklis pilnas įvairių gėrybių, ypač šilauogių, jų perku tikrai daug. Kartą, kai ketinau iškepti skanų pyragą, bet nebuvo galimybių tai padaryti, prisiminiau klafutį. Visas sudedamąsias dalis supyliau į plaktuvą ir viskas – liko supilti ant šaldytų uogų ir iškepti. Tešla būna panaši į blynų. Klasikinis receptas su pienu ir sviestu, bet aš pyliau grietinėlės, nes tuomet dėjau tai, ką radau šaldytuve. Rezultatas puikus. Beje, galite paruošti alternatyvią versiją, tinkančią netoleruojantiesiems glitimo ar vengiantiesiems tradicinio cukraus: vietoj cukraus dėkite saldiklių, o vietoj įprastų miltų – kokosų ar migdolų miltus, tik vienu šaukštu mažiau. Klafutis labiau primins pudingą – bus minkštas ir švelnus, be to, pagaminamas žaibo greičiu.
Klafutis
Reikės:
Tešlai:
Gaminimas
Formą, kurioje kepsite, ištepkite sviestu. Suberkite uogas.
Kiaušinius, cukrų, grietinėlę ir miltus sukrėskite į plaktuvą ir viską suplakite. Galite pirmiausia suplakti kiaušinius, cukrų ir pusę grietinėlės, suberti miltus, išmaišyti ir supilti likusią grietinėlę.
Gautą tešlą užpilkite ant uogų. Kepkite 170 °C orkaitėje apie 40–50 minučių, kol kepinys pakils ir paruduos. Skanu su jogurtu arba plakta grietinėle.