Spausdinti

Indų virtuvės spalvoms, aromatams ir skoniams – visos mano simpatijos. O daržovių karis yra vienas mano dažniausiai gaminamų daržovių patiekalų. Šis labai sotus ir spalvingas, valgomas vienas arba su ryžiais.

kokosinis darzoviu karis

Kokosinis daržovių karis

1
komentarai
10
Porcijos
4 asm.
Kepimo, virimo laikas
22 min.

Reikės:

2 šaukštų alyvuogių aliejaus
1 vidutinio svogūno
4 česnako skiltelių
2 šaukštų smulkintos imbiero šaknies (apie 5-7 cm ilgio)
1 nedidelės cukinijos
¼ žiedinio kopūsto galvos
1 raudonosios paprikos
1 saldžiosios bulvės (batato)
400 g skardinės avinžirnių
350 ml kokosų pieno
250 ml daržovių sultinio
2 šaukštų rudojo cukraus
1 šaukšto kario prieskonių
¼ - ¾ šaukštelio džiovinto kajeno pipiro (priklausomai kaip aštriai mėgstate)
Druskos, pipirų
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Pusžiedžiais supjaustykite svogūną, susmulkinkite česnaką bei sutarkuokite imbiero šaknį.

2

Pasiruoškite daržoves – pusžiedžiais suraikykite cukiniją, žiediniais išskaidykite žiedinį kopūstą, stambiai supjaustykite saldžiąją bulvę.

3

Puode įkaitinkite aliejų ir jame pakepinkite svogūną, česnaką bei tarkuotą imbierą. Maišydami kepkite apie 2 minutes arba kol ore pasklis aromatas.

Reklama
41011
4

Suberkite supjaustytas daržoves, konservuotus avinžirnius (be skysčio), kokosų pieną, daržovių sultinį, cukrų, kario prieskonius bei kajeno pipirus. Užvirkite.

5

Užvirus puodą uždenkite, sumažinkite ugnį iki mažos ir leiskite viskam pasitroškinti apie 20 min. Baigus virti, pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį. Skaniausia su ryžiais.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Batato is tiesu tai Konkani kalba ( viena is Indijos valstiju) kuri reiskia bulve, tai nereiskia, kad ji saldzioji bulve, Indu kalboje bulve yra „aloo”

  2. Vakar gaminau…patiko..tik vietoj dziovintu dejau sviezius cilli ir vietoj batatu paprastas bulves…labai skanu, vyras viska suvalge net apsilaizydamas ir net nesiskunde kad mesos ten ner….nes mesaedis….:) tai super…ai dar kad maziau terliotis i puoda suberiau ryzius ir kartu istroskinau….super 🙂

  3. Aciu uz puiku recepta! Labai greita, paprasta ir be galo skanu!!! Pabandykite pagardinti sveizia kalendra pacioje troskinimosi pabaigoje – prieda labai gera prieskoni!

  4. Norėjau paklausti, ką pasiūlytumėt vietoje kokoso pieno (man jis per saldus, o saudumo tikrai nemėgstu)?

  5. Esu didele Beatos receptu gerbeja, didzioji dalis buna tiesiog tobuli, bet sis nepatiko. Gavosi labai saldu, nezinau, ar nuo saldzios bulves, ar kokosu pieno, bet tikrai nera malonu valgyti, bent jau to rudojo cukraus greiciausiai reikejo nedeti 🙁

Rašyti komentarą