Kokosinis daržovių karis
Reikės:
Gaminimas
Pusžiedžiais supjaustykite svogūną, susmulkinkite česnaką bei sutarkuokite imbiero šaknį.
Pasiruoškite daržoves – pusžiedžiais suraikykite cukiniją, žiediniais išskaidykite žiedinį kopūstą, stambiai supjaustykite saldžiąją bulvę.
Puode įkaitinkite aliejų ir jame pakepinkite svogūną, česnaką bei tarkuotą imbierą. Maišydami kepkite apie 2 minutes arba kol ore pasklis aromatas.
Suberkite supjaustytas daržoves, konservuotus avinžirnius (be skysčio), kokosų pieną, daržovių sultinį, cukrų, kario prieskonius bei kajeno pipirus. Užvirkite.
Užvirus puodą uždenkite, sumažinkite ugnį iki mažos ir leiskite viskam pasitroškinti apie 20 min. Baigus virti, pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį. Skaniausia su ryžiais.
o jei nera tabato/batato? gal ji paprasta bulve galima pakeisti? 😀
Batato is tiesu tai Konkani kalba ( viena is Indijos valstiju) kuri reiskia bulve, tai nereiskia, kad ji saldzioji bulve, Indu kalboje bulve yra „aloo”
mmm atrodo tikrai gardžiai :PPP
Vakar gaminau…patiko..tik vietoj dziovintu dejau sviezius cilli ir vietoj batatu paprastas bulves…labai skanu, vyras viska suvalge net apsilaizydamas ir net nesiskunde kad mesos ten ner….nes mesaedis….:) tai super…ai dar kad maziau terliotis i puoda suberiau ryzius ir kartu istroskinau….super 🙂
ACIUUUUUU, atradau kario pasauli, tiesiog superinis receptas!!!
Keliems zmonems sie recepto kiekiai paskaiciuoti?
Aciu uz puiku recepta! Labai greita, paprasta ir be galo skanu!!! Pabandykite pagardinti sveizia kalendra pacioje troskinimosi pabaigoje – prieda labai gera prieskoni!
Norėjau paklausti, ką pasiūlytumėt vietoje kokoso pieno (man jis per saldus, o saudumo tikrai nemėgstu)?
Esu didele Beatos receptu gerbeja, didzioji dalis buna tiesiog tobuli, bet sis nepatiko. Gavosi labai saldu, nezinau, ar nuo saldzios bulves, ar kokosu pieno, bet tikrai nera malonu valgyti, bent jau to rudojo cukraus greiciausiai reikejo nedeti 🙁