Visų namuose yra patiekalas, kuris niekad nepabosta. Maniškiuose – tai kepta višta. Kartais, kai klasikiniai variantai pabosta, imuosi ieškoti naujų skonių. Ir štai, kokosų piene kepti vištų ketvirčiai mano šeimos buvo įvertinti ir labai pamėgti. Tad siūlau ir jums pabandyti štai tokį, šiek tiek azijietišką, vištienos kepimo būdą.
Kokosų piene kepta višta

Reikės:
Gaminimas
Vištienos ketvirčius pasūdome, užberiame šiek tiek pipirų. Į keptuvę pilame šiek tiek alyvuogių aliejaus ir pakepiname ketvirčius.
Kol višta skrunda, pasiruošiame daržoves. Nulupame ir supjaustome moliūgą, aitriąją papriką bei imbierą.
Apskrudusią vištieną sudedame į kepimo skardą. Taip pat sudedame česnakus, imbierą, aitriąją papriką bei moliūgą. Pabarstome pipirais, čiobreliu ir apliejame kokosų pienu. Įpilame šiek tiek vandens. Kepame 180-190°C įkaitintoje orkaitėje maždaug 45 min.
Ant iškepusios vištienos užtarkuojame laimo žievelės. Puošiame laimo puselėmis ir susmulkintomis žolelėmis: bazilikais, mėtomis, kalendromis.
Labai skanu ir kvapnu! As dar idejau Avinzirniu.
Mūsų šeimai labai patiko. Dariau pirmą kartą ir viską dėjau tiksliai pagal receptą. Kas bandysite, siūlau nepraleisti visų žalumynų, tiek čiobrelio vištai, tiek bazilikų ir mėtų pabarstymui ant viršaus – labai tinka ir subalansuoja skonius. Mūsų šeimai 10/10. Valgėm su bulvių koše ir keptais vyšniniais pomidoriukais (kur būna parduodami kekėmis).