Kartais taip norisi visai kitokių, dar neatrastų skonių… Ši kokosinė vištienos sriuba nustebins netikėtu prieskonių deriniu ir bent mintimis nukels į Tolimuosius Rytus. Pasigaminkime!
Kokosų pieno sriuba su vištiena
Reikės:
Gaminimas
Užverdame sultinį, juo užpilame ryžius. Krakmolą ištirpiname nedideliame kiekyje kokosų pieno ir paliekame trumpam pastovėti.
Į puodą supilame likusį kokosų pieną, sudedame raudonėlius, imbierą, saldžiųjų paprikų miltelius (jeigu norisi aštriau, galima naudoti čili miltelius). Pagal skonį dedame druskos, pipirų, cukraus.
Susmulkiname bazilikus ir krapus.
Ryžių masę supilame į prieskoniais pagardintą kokosų pieną. Viską užverdame. Tuomet iškart sumažiname kaitrą iki mažiausios ir sudedame smulkintas žoleles (dalį pasilikime papuošimui), įdedame kepintus riešutus (vietoj jų galima naudoti sezamo sėklas arba migdolus). Supilame į puodą krakmolo ir kokosų pieno mišinį.
Sriuba verda apie 30 minučių, o tuo metu ruošiame vištieną: supjaustome krūtinėlę plonomis juostelėmis, galime naudoti tuos pačius sriubos prieskonius vištienos paruošimui.
Iškepame vištieną keptuvėje. Sriubą patiekiame į ją sudėdami vištienos juosteles, papuošdami šviežiais bazilikais, krapais. Užbarstome sūrio. Skanaus!